• A tavalyi 9,1 mrd forintos veszteséghez képest a cég már nyereségesen működik: júliusban 650 millió forintos, augusztusban 1 milliárd forintos nyereséget ért el a társaság. Ez azt jelenti, hogy sikerült stabilizálni a vállalatot, a társaság az idén nyereséges lesz!
  • Mindezt úgy sikerült elérni, hogy nemhogy elbocsátások nem voltak a cégnél, hanem még állományba is vettek korábban kölcsönzött munkaerőt
  • A Mátrai Erőmű olyan fejlesztéseket és együttműködéseket indított, amelynek célja, hogy Paks után továbbra is a Mátra legyen a hazai villamos energia termelés második legnagyobb szereplője:
  • Ugyan eladják a 16mw-os naperőművüket, de azonnal két másik építésébe kezdenek Bükkábrányban (itt szeptember 19-én lesz az alapkő letétel) és Halmajugrán, a két erőmű teljesítménye összesen 40 Mw-t lesz.az energiatárolás területén együttműködési megállapodást kötöttek a TESLA-val
  • Biztonsági gázkazánt építenek az ipari parkukban lévő ügyfelek jobb ellátása érdekében
  • 2021-re felépül egy évi 400 ezer tonna hulladékigényű RDF-hasznosító (lakossági hulladékkal kevert másodlagos tüzelőanyag) blokk is. Ez nagy kapacitás, hiszen az előrejelzések szerint akkorra Magyarországon évi 600 ezer tonna, lakossági hulladékkal kevert másodlagos tüzelőanyag keletkezik.
  • Mindezt a magyar állammal stratégiai partnerségben, a kisebbségi tulajdonos MVM-el közösen.

 

  • A Geosol Kft.-t (az erőmű ipari parkjában működik, közvetlen összeköttetésben a gyárral; másodlagos tüzelőanyagot állít elő biomassza és lakossági hulladék feldolgozás formájában) teljes egészében megveszi a Mátrai Erőmű Zrt. Korábban azt jelentette be az Opus, hogy apport formájában az Nyrt. szerzi meg a társaság 51%-os többségi tulajdonát. A változás oka az, hogy a Mátrai Erőmű Zrt. menedzsmentjének javaslatára a tulajdonos elfogadta, hogy a két üzem szimbiózisban él, így a cég irányításának a Mátrai Erőműben kell lennie. Tekintettel arra viszont, hogy a Mátrai Erőmű is érintett az Opus tőkeemelésében és a társaság részvényeinek 39,9%-os csomagja közvetett módon az Opusba kerül, így a tranzakció változása még növeli is a részvényesi értéket, tekintettel arra, hogy a Geosol eredményét a Mátrai Erőmű Zrt. konszolidálja majd.