A társaság a 2018. január 1-től december 31-ig tartó időszakra vonatkozó általános, üzleti évet záró beszámolóját a közgyűlés elfogadását követően tette közzé. Az eredmény-kimutatásból az is kiderül, hogy az árbevétel több mint 56 milliárd forinttal haladta meg a 2017-es év 177 milliárd forintos összegét. Ezt a jelentős bevétel-növekményt a piac-összekapcsolás és a határkeresztező-kapacitás értékesítéséből realizálta a hazai villamosenergia-átvitelért is felelős nagyvállalat.

A MAVIR Felügyelő Bizottságának elnöke a közzétett beszámoló kapcsán elmondta: „Elégedettek lehetünk az eredményekkel, a társaság jól gazdálkodik a rá bízott vagyonelemekkel és képes lépést tartani az energiapiac bővülésével. A magyar gazdaság folyamatosan erősödik, amelyhez a képzett munkaerő mellett egyre nagyobb mennyiségű villamos energiára lesz szükség. Ezt nem csak az átviteli hálózat, hanem a vállalat kiegyensúlyozott működésében is biztosítottnak látjuk” – tette hozzá Vörös József.

A tavalyi év 232,6 milliárd forintos rekord árbevétele mellett a beruházások összesen 25,6 milliárd forintot tettek ki, amelynek több mint háromnegyede az átviteli hálózat fejlesztését és fenntartását szolgálta. A legnagyobb beruházás a Magyar Energetikai és Közműszabályozási Hivatal által közcélú átviteli elemmé minősített, 2019-ben befejeződő Szabolcsbáka 750/400 kV-os alállomás és a hozzá kapcsolódó távvezetékek létesítése volt. A társaság leányvállalatai közül kiemelkedő eredményt mutatott a CEEGEX Zrt. (Közép- és Kelet-Európai Szervezett Fölgázpiac Zrt.) is, amely a fennállása óta 2018-ban először pozitív adózott eredményt ért el, miközben a piacán kereskedett mennyiség az előző évihez viszonyítva több mint négyszeresére nőtt.

A MAVIR idén ünnepli a rendszerirányítás 70. évfordulóját. 1949. november 23-án az Országos Villamos Teherelosztó üzemi naplójában megszületett az első bejegyzés, amelytől hivatalosan is kezdetét vette a MAVIR főtevékenysége, a villamos energia-rendszerirányítás. Az átviteli hálózat és a rendszerirányítás a 2018-as esztendőben kifogástalanul működött, Magyarország villamos energia ellátása folyamatosan biztosított volt.