A március végi rekordkísérlet az ország öt pontján – a vállalat törökbálinti székházában, a szegedi telefonos ügyfélszolgálati központban, valamint három üzletükben, Szombathelyen, Budapesten és Debrecenben – egy időben zajlott.

Ahhoz, hogy a különböző helyszíneken a dobosok összekapcsolódhassanak és a zenélés egyszerre történjen, az 5G-hálózatot hívták segítségül: ezen keresztül egy időben láthatták és hallhatták egymást a résztvevők.  A rekordkísérlet profi zenészek vezetésével, a szolgáltató munkatársainak részvételével zajlott.

A székházban és a többi helyszínen összesen 333 doboltak ütős eszközök segítségével, aminek köszönhetően új, regisztrált magyarországi rekord született az egy időben több helyszínen megvalósított együtt dobolás kategóriában.

„Annak apropóján, hogy 1994 márciusában, éppen 30 éve a Yettel – akkor még Pannon GSM néven – indította el Magyarországon az első kereskedelmi GSM-szolgáltatást, egy országon átívelő rekordkísérletre vállalkoztunk, hogy a mobilhálózat segítségével létrejött közös zenélés élményén keresztül mutassuk be a zene erejét és a mobiltechnológia képességeit" – emelte ki Mészáros Attila, a Yettel Magyarország vállalati kommunikációs igazgatója.

A rekord létrejöttét Abaházi Csaba műsorvezetőként segítette. A zenei megvalósításért a Z-Drums Projekt ütős csapata felelt.