A 33. Művészetek Völgye ezen a nyáron is több mint kétezer programmal várja a fesztiválozókat július 19. és 28. között Kapolcsra, Vigántpetendre és Taliándörögdre. Az ország legnagyobb összművészeti fesztiválja most újabb könnyűzenei fellépőket tett közzé.

A fesztivál Nagyszínpadát jelentő Panoráma Színpadon lép fel az Aurevoir., az új lemezzel készülő Blahalouisiana, a 15 éves Bohemian Betyars és az idén ötéves Carson Coma, de elhozza slágereit a Csaknekedkislány, az Esti Kornél, a hiperkarma, az Ivan & The Parazol, a Kiscsillag, a Margaret Island és a Quimby is, a már korábban bejelentett 30Y, Bagossy Brothers Company, BËLGA, Beton.Hofi, Elefánt, Parno Graszt, Platon Karataev és Punnany Massif mellett.

A tavaly debütált, faliándörögdi Közlekedési Múzeum x LŐTÉR helyszín ezúttal is a fesztivál második nagyszínpada lesz, legyen szó hip-hopról, elektronikus zenéről, popról vagy rockról. Itt lép fel az Analog Balaton, az Anima Sound System, Ajsa Luna, a Besh o droM, Co Lee, Cseri Hanna, a Duckshell, a Juhász Zoli és zenekara, az Európa Kiadó, a Fiúk, a Freakin Disco, a Hakumba, Hundred Sins, a Labek and Chrobak, a Lóci Játszik, a Péterfy Bori & Love Band, a Random Trip, a Raklap, Sisi, a Selah Vie, a Szabó Balázs Bandája, Szlimmy, a Vad Fruttik, a VHK és a Zaekar is.

A LŐTÉR napközben is változatos programokkal várja a fesztiválozókat a pólófestéstől a linómetszésig, de a látogatók megnézhetik a helyszínen a múzeum legendás járműveit és múzeumtörténeti érdekességeit is, valamint innen indul majd a Zenélő Busz is.

A Művészetek Völgye az ország legnagyobb összművészeti fesztiválja. A szervezők már korábban már bejelentették a Cirque du Tókert olyan legendás fellépőit, mint Bródy János, a Budapest Bár, a Csík zenekar és Presser Gábor, Dés László, Kern András és Zorán, valamint elérhetővé tették a színházi programot is.

A teljes programbontás május 9-től lesz elérhető a muveszetekvolgye.hu oldalon.