Az Invitech InnoMax Díj kiírásának középpontjában ez alkalommal is a mindennapokat jobbá tévő, a közösségi érdeket is szolgáló innováció elősegítése állt. A pályázatra mindkét kategóriában – Business és Nonprofit – nagyszámú nevezés futott be.

Az idén is a Magyar Adományozói Fórum szakmai támogatásával szervezett Nonprofit kategória izgalmas feladatot adott a zsűrinek, és rendhagyó módon hat szervezet is díjazott lett magas színvonalú anyagával.

A Pro Gemmo Alapítvány egy digitális munkafüzettel pályázott, amelynek segítségével a diákok praktikus ötleteket kaphatnak ahhoz, hogy mit jelent a környezettudatosabb és ökobarátabb élet.

Az alapítvány digitális oktatással foglalkozik, és például a kiterjesztett valóságon (Augmented Reality – AR) keresztül környezeti fenntarthatósággal és környezetvédelemmel kapcsolatos témákat oktatnak interaktív módon. Arra törekednek, hogy a diákok az okostelefonjukat játékos formában oktatási célokra is minél inkább használják.

Lakatos László a díjátadó után Simkó Józsefet, a Pro Gemmo Alapítvány munkatársát a nyertes pályázat részleteiről kérdezte.