Méhészek, fafaragók, gyöngyfűzők, fazekasok, csuhé-, báb- és terményjáték-készítők, tojásfestők és szalmafonók kínálják szebbnél-szebb termékeiket Kőszegen, az évszázados múltú, ám minden ízében modern Orsolya-napi vásáron.

A Jurisics-vár és a Fő tér között sétálva bőven lesz miből szemezgetni és kóstolni is, hiszen a standokon mézek, mézeskalácsok, borok, kürtöskalácsok kelletik magukat.

 

 

A rendezvény mindkét napján tartanak főzőversenyt, ami elsősorban a bográcsos ételekről szól, de a balkáni hamburgertől a zsidó ételekig sok minden feltűnik a kínálatban, így gesztenyés finomságok is. Az Ízek a Natúrparkból ételverseny a helyi, ellenőrzött, egészséges alapanyagok felhasználására buzdít.

„Egyél-igyál sajátból!” – hirdetik környezettudatos fogyasztásra buzdítva a szervezők.

Az Ízek a Natúrparkból ételverseny a helyi, ellenőrzött, egészséges alapanyagok felhasználását támogatja. A múltba kalauzoló tematikus városnézéseken is érdemes részt venni.

3 hely, amit látni kell a környéken

Írottkő-kilátó: A Dunántúl legmagasabb pontján (884 méter) álló kilátó az osztrák–magyar határon fekszik, innen indul az Országos Kéktúra. Az Írottkő Natúrparkot, melyen hazánk Ausztriával osztozik, öt kiemelt turista- és zarándokút érinti.

 

 

Szent Vid-kápolna: A Kőszegi-hegység bájos őrszeméhez autóval vagy gyalogosan felkapaszkodókat meghitt nyugalom és remek panoráma várja.

 

 

Cáki pincesor: Közel százéves szelídgesztenyék árnyékában bújnak meg a Szabadtéri Néprajzi Múzeum zsúpfedeles pincéi. A falak szőlészeti-borászati eszközöket, kádárkiállítást rejtenek.

Infó: koszeg.hunaturpark.hu

A cikk a Magyar Turisztika Szövetség Alapítvány Ízes Magyarország című kiadványában jelent meg. A kiadvány főtámogatója: