A Wall Street bullish trendjét a tegnapi gyenge PMI-adatok tovább támogatták, amelyek minden eszközkategóriában dovish (galamb hangvételű) reakciót váltottak ki.

A Tesla eredményeire adott reakció sem elhanyagolható. Elon Musk vállalatának részvényei, 13%-ot emelkedtek a szeánsz zárása után, annak ellenére, hogy az eredmények a becslések alatt maradtak.

Az APAC-piacokon a szeánsz fő témája az ausztrál inflációs adat volt. Az AUD/USD devizapár 0,6500 fölé emelkedett, miután a 2024 első negyedévére vonatkozó inflációs adat magasabb volt a vártnál. A Q1-re vonatkozó CPI +1,0% q/q (0,8% várt) és 3,6% é/é (3,4% várt) lett.

Egy ilyen makrogazdasági olvasat, amely a gazdaságban az árakra gyakorolt folyamatos felfelé irányuló nyomásra utal, arra ösztönözheti az RBA-t, hogy késleltesse a kamatcsökkentési ciklust. Számos banki elemző azt sugallja, hogy az első ilyen lépésre szeptemberben kerülhet sor (még korábban júliusra is utaltak).

Az amerikai szenátus elfogadta az Ukrajnának, Izraelnek és Tajvannak nyújtandó 95 milliárd dolláros segélyről szóló törvényjavaslatot. A pénzeszközöket a következőképpen osztják szét: 60,8 milliárd dollár Ukrajnának, 26,4 milliárd dollár Izraelnek és 8 milliárd dollár Tajvannak. A PBOC 7,1048 USD/CNY átlagárfolyamot határoz meg a mai napra (szemben a 7,2363-as becsléssel).

Új-Zéland kereskedelmi többletet jelentett márciusban. Az export örvendetes növekedést mutatott, az import viszont 2021 közepe óta a legalacsonyabb szintre esett.

A földgázpiacon görgetésre került sor, ami 14,5%-kal emelte felfelé a nyersanyagárakat. Az arany és a nyersolaj ma reggel körülbelül 0,2%-ot erősödött. A kriptovaluták valamivel jobban teljesítenek, a Bitcoin 0,5%-ot, az Ethereum 1,4%-ot, az Algorand pedig több mint 35%-ot emelkedik.

A Gazdasági Naptár mai napra szóló pontjait ITT tekinthetik meg.