A művész kezdetektől fogva a Nemzetközi Gyermekmentő Szolgálat tagja és elkötelezett támogatója volt, életében minden születésnapján –május 30-án – hangversenyt adott a Szolgálat javára. A civil szervezet munkáját nem csak Magyarországon, hanem Németországban is segítette, ahol Hannoverben több felejthetetlen jótékonysági koncertet adott a Szolgálat kérésére.

A Gyermekmentő az idei Kocsis Zoltán-emlékest bevételét, a korábbi évekhez hasonlóan,egészségügyi programjára fordítja.

A Szolgálat évente több karitatív célú rendezvényt szervez, melyek bevétele hozzájárul a hátrányos helyzetű, rossz sorsú, beteg, árva gyermekeket segítő 12 programja működtetéséhez. A programok közül leghangsúlyosabb az egészségügyi, az ösztöndíj- és a képzési program.

A koncertjegyek ára: 25 000 Ft/db.

Diákoknak, nyugdíjasoknak a legfelső emeletre 1000 Ft/db, korlátozott számban.

Jegyvásárlással kapcsolatos további információ a 475-7000-es telefonszámon Gabos Erikától vagy a gabos@gyermekmento.hu e-mail címen kapható, illetve személyesen a Nemzetközi Gyermekmentő Szolgálat irodájában: 1066 Budapest, Teréz krt. 24. I/1.

A koncert részletes programja:

Liszt: Ave Maria

Kocsis Krisztián: Scherzo vonószenekarra és ütőhangszerekre

J. S. Bach: c-moll versenymű két zongorára, BWV 1060

Haydn: Divertimento, op.100, No.2

Schumann: Adagio und Allegro, Op. 70

Ravel: Pavane egy infánsnő halálára

Debussy: Csellószonáta, L 135

Csajkovszkij - Kocsis Zoltán: Virágkeringő

Bartók: Román népi táncok

Közreműködik: Bálint János – fuvola; Kelemen Barnabás – hegedű; Kocsis Krisztián – zongora; Mocsári Károly – zongora; Perényi Benjámin – zongora; Perényi Miklós – gordonka; Vígh Andrea – hárfa; Budapesti Vonósok

A Gyermekmentő Szolgálat tevékenységéről bővebb információ itt található.