A Közgyűlés április 30-i ülésén elfogadta az Opus Global Nyrt. 2018-ra vonatkozó IFRS szerinti konszolidált éves jelentését, annak valamennyi mellékletével együtt. A Társaság 576 milliárd forint feletti mérlegfőösszeggel és 24,8 milliárd forintos adózott eredménnyel zárt. Az Opus tavalyi eredményeinek hátteréről bővebben itt olvashatnak.

A Közgyűlés emellett elfogadta a Társaság társaságirányítási gyakorlatát bemutató Felelős Társaságirányítási Jelentést. Illetve megállapította, hogy az Igazgatóság tagjai a Társaság érdekeinek elsődlegességét szem előtt tartva végezték tevékenységüket a tavalyi évben. Emellett a Közgyűlés új könyvvizsgálójának a BDO Magyarország Könyvvizsgáló Korlátolt Felelősségű Társaságot választotta a 2019. május 31-től 2019. december 31-ig terjedő időszakra. Bejegyzett könyvvizsgálónak BDO Magyarország által kijelölt Kékesi Pétert választották. A Közgyűlés a Társaság új állandó könyvvizsgálójának díjazását 19.950.000 forint összegben állapította meg.

A Társaság Igazgatóságának tagjai: Dr. Mészáros Beatrix, az Igazgatóság elnöke, Jászai Gellért Zoltán, Halmi Tamás, Honlok-Mészáros Ágnes illetve Vida József. Az Opus Globalt érintő legfrissebb strukturális átalakulás, hogy a Közgyűlés is zöld utat adott az Opus és a Konzum fúziójának, így gyakorlatilag az ötödik magyar blue chip jön létre a Budapesti Értéktőzsdén.