Az „Effekt 2030 – A közösségi befektetések díja" azzal a céllal jött létre, hogy bemutassa a vállalatok innovatív kezdeményezéseit, és hozzájáruljon az üzleti és startup szektor társadalmi szerepvállalásának, fenntarthatósági kezdeményezéseinek erősítéséhez.

A díjakat október elején osztották ki négy kategóriában: így a Jövő gazdasága mellett az Esélyteremtő üzlet, a Zöld egyensúly és a Mindenki társadalma kategóriákban is kihirdették a nyertes projekteket.

Marton László, az Invitech vállalati értékesítési vezérigazgató-helyettese átvette az Effekt 2030 díjat

Az Invitech okosfalu programja – azon belül a „Ceglédbercel, az okostelepülés" fejlesztés – idén májusban is elismerésben részesült, akkor a Magyar Marketing Szövetség által kiírt Országos Városmarketing Díj keretében kapott gyémánt védjegyet.

Mitől lesz okos egy kistelepülés?

Magyarországon Ceglédbercel lett az első okosfalu. A település példáján is jól látható, hogy ezeknek a fejlesztéseknek mennyi kényelmi, technológiai és közösségi hozadéka van, melyeknek köszönhetően a helyi lakosság számára is elérhetővé válnak a digitalizáció előnyei.

Az Invitech programja az egyedi igényeket figyelembe véve segíti a kistelepülések digitális felzárkózását úgy, hogy teljes körű infrastruktúrát létesít a fejlesztésekhez.

A program ezáltal hozzájárul például az oktatás vagy az egészségügy fejlődéséhez, a fenntartható, élhetőbb környezet megteremtéséhez, az esélyegyenlőségi programok megvalósításához, az idegenforgalom élénkítéséhez vagy a helyi vállalkozások megerősítéséhez.

Felismerve a kezdeményezés társadalmi hasznosságát, az Invitech az önkormányzatokkal együttműködve széles körű tájékoztatási kampányt is folytatott annak érdekében, hogy minél több kistelepülésen értesülhessen első kézből ezekről a fejlesztési lehetőségekről.