Az ügyvédi társulás tagjai a szakmai tevekénységük, az ügyfelek támogatása mellett rendszeresen jelentetnek meg cikkeket, és rádiós műsorokban is részt vesznek, így gyakran vendégei a Trend FM stúdiójának is.

A témák ezen esetekben adottak és újabb ötletek mindig vannak, de a cikkek és rádióinterjúk mellett az iroda egy ideje keres egy kötetlenebb platformot. A podcast nagyon népszerűvé vált az utóbbi időben. Jogi területen is megjelentek már az első ilyen sorozatok, azonban az ügyvédi irodák körében még gyermekcipőben jár a műfaj.

A KCG Partners fiatal ügyvédjei és ügyvédjelöltjei vesznek részt a felvételek tartalmi és technikai megvalósításában egyaránt. Az adásokban Glavatity Dénessel (szakjogász, építőmérnök), Királyvölgyi Krisztiánnal (ügyvéd, adótanácsadó) és Zsoldos Bálinttal (ügyvéd, adótanácsadó) találkozhatnak majd a hallgatók. A három állandó résztvevő mellett rendszeresen csatlakoznak kollégák más területekről, illetve törekednek külsős szakértőket és vendégeket is meghívni az adásaikba. Ezen felül az iroda azt tervezi, hogy a jövőben videós tartalmakat is készít.

Az első podcast itt érhető el: https://open.spotify.com/show/3PZtH5QkTQ7bkLet8SAHn7

A Joghurt sorozat célja, hogy bemutassák az aktuális jogi, illetve sok esetben inkább gazdasági kérdések különböző aspektusait a hallgatóknak, illetve az aktuális kérdéseket jogi szemszögből megvilágítsák, értelmezzék. Az intenzív és bonyolult jogalkotás sokszor a jogtudomány és az egész jogi szakma megítélését hátrányosan érinti, az emberek hajlamosak elfordulni a változások megértésétől és ezáltal akár a betartásától is. Ebben is szeretnének segíteni azáltal, hogy könnyen érthetően elmagyarázzák az egyes változásokat, és azok gyakorlati hatásait.

További céljuk, hogy átláthatóbbá, elérhetőbbé tegyék az olyan jogintézményeket, jogtechnikai megoldásokat, amelyek jelentős segítséget jelenthetnek a társaságok számára, de nem tudnak róluk, illetve távolinak vagy kockázatosnak tartják. Természetesen egy podcast műsor nem helyettesítheti az átfogó tanácsadást, így nem is célja az. A tanácsadási szolgáltatás természeténél fogva jóval komplexebb és személyre szabottabb.

A témakörök a KCG Partners főbb jogterületeinek megfelelően lettek kialakítva. Az iroda nagy szakértelemmel rendelkezik az adójog, munkajog, építőipar (ingatlanjog) területén, amit a podcastban kiegészítenek egy „newsflash" rövid hírösszefoglalóval. Kiemelkedő továbbá az iroda peres csapata és természetesen a társasági jogászaik is, azonban e témákkal inkább a „newsflash"-ben fognak foglalkozni.

A podcast házigazdáival, Királyvölgyi Krisztiánnal és Glavatity Dénessel Kutasi Judit beszélgetett.