Az AKCENTA CZ  elsősorban exportőrök és importőrök számára nyújtja szolgáltatásait, külföldi átutalásokra és devizaváltásokra specializálódott pénzforgalmi intézmény . A 2016-os évben a nettó árbevétele meghaladta a 29 millió koronát (339 millió Ft), amely felülmúlta az elvárásokat. Ebben az évben egy másik rekordot is felállított, hiszen az eddigi legtöbb devizaváltási tranzakció, azaz 170.000 ügylet lebonyolításában segédkezett az AKCENTA CZ. További sikerként könyvelhette el a cég, hogy a fennállása óta először az egy nap alatt teljesített ügyletek száma 2016. december 19-én elérte a közel ezer (923 db) teljesítést.

A társaság lényeges befektetéseket eszközölt főként irodák modernizálása, felvásárlása és az új európai piacokra (Németország) való belépés kapcsán, ez sem állította meg azonban őket a rekord bevétel elérésében.

A kiváló eredményeink mögött főleg a szomszédos piacokon szerzett üzleti sikereink állnak; Lengyelországban 47%-kal, míg Magyarországon 76%-kal növekedett az ügyfél tranzakciók mértéke. A cseh piacon annak stagnálása ellenére is növekedtünk, amit a Cseh Nemzeti Bank által indított intervenció idézett elő. Az ügyfelek érdeklődését főleg a határidős ügyletek keltették fel az év második felében.“- mondta Milan Cerman, az AKCENTA CZ igazgatótanácsának elnöke.

Az AKCENTA CZ 2017-ben ünnepli fennállásának 20. évfordulóját.  Az eltelt két évtized alatt számos megpróbáltatással kellett szembenéznie, amelyeket sikeresen  kiállva a megalakuláskor mindössze 3 fős vállalat mára Európa egyik meghatározó pénzforgalmi intézménye lett.