Reggeli Monitor Szűcs Péterrel

Reggeli Monitor Szűcs Péterrel

Idehaza nagyot ugrott a külkereskedelmi mérleg hiánya áprilisban. A szakértő szerint április volt a koronavírus-járvány tetőzésének időszaka, így tehát a mind a kivitel, mind a behozatal zuhant. A következő hónapok már jobb adatokat hozhatnak. Mindenképpen nagyot esik a budapesti turizmus idén. A belföldi vendégek fővárosba csábítása mentheti meg a számokat. A hogyanról kérdezzük a Budapesti Fesztivál- és Turisztikai Központ ügyvezetőjét. A motort károsító lerakódások képződnek a városban használt autókban. Ennek hátterében az áll, hogy az üzemanyag égése nem tökéletes. Van megoldás, kiderül pénteken reggel. Nem akkora a visszaesés az autópiacon, mint hitték – interjút hallhatnak az Opel Magyarország ügyvezető igazgatójával. De kiderül az is, hogy hogyan teljesített a Növekedési Hitelprogram Hajrá! A növekedés.hu újságírója érkezik a stúdióba. Várja Önöket Szűcs Péter.

2020-06-30 06:35:00 Adásunk

Reggeli Monitor Szűcs Péterrel

2020-06-30 06:35:00

Több magyarországi áruházlánc is bejelentette, hogy a továbbiakban is árulni fog ketreces tartásból származó tojást a boltjaiban. A Tojásszövetség azért szorgalmazta a határozatlan időre szóló megállapodásokat, mert Magyarországon 80 százalék felett van a ketreces tartás részaránya. A nem ketreces tojás drágább lenne, amit a magyar vevők nem engedhetnek meg maguknak. Egyelőre nem pörgött fel a brit turisták Magyarországi foglalásainak száma – mondta a magyar Utazási Irodák Szövetségének elnöke, miután Nagy-Britannia feloldotta az általános utazási korlátozásokat. Július hatodikától az Egyesült Királyságban megszűnik a nem létfontosságú külföldi utazások általános tilalma, azaz a legtöbb uniós országba a visszaérkezésük utáni karantén nélkül utazhatnak a britek. Molnár Judit szerint a bejelentés kedvező a magyar turisztikai szektor egészére, fontos küldő országnak minősül Nagy-Britannia. Idehaza ugyanakkor a turizmus felpörgéséről korántsem lehet beszélni. Májusban 4,7 százalékos munkanélküliséget mért a Központi Statisztikai Hivatal. Az állástalanok száma havi alapon 28 ezer, éves szinten pedig 55 ezer fővel nőtt. Még nem érzi meg a Facebook az ellene irányuló bojkottot, de kérdés, hogy hosszabb távon hány cég dönt még a hirdetések befagyasztása mellett. A legfrissebb tőzsdei- és devizapiaci információkkal várja Önöket Szűcs Péter és Tóth Anna.

Belehallgatás:

Korábbi adások

  • Reggeli Monitor Szűcs Péterrel

    2019-09-10 06:35:00

    Az éves előirányzat alig több mint felét teszi ki az első nyolc hónap összesített államháztartási hiánya. A deficit augusztusban 158 milliárd forint volt, az első nyolchavi hiány így 510 milliárd forint lett. A tárca megerősítette, hogy az éves, GDP arányos 1,8 százalékos deficitcél teljesíthető. Kettéválik a Danubius Szállodalánc. Ugyanaz marad a menedzsmenti és tulajdonosi kör, de a városi szállodákról leválnak az úgynevezett Danubius SPA hotelek. Ezek mostantól ENSENA gyógy-szállodákként működnek tovább. 5 hotel elnevezése változik meg. A brazil kormánynak komoly gazdasági érdeke fűződik az esőerdők irtásához – mondta a Trend FM által megkérdezett klímakutató. A Brazil Űrkutatási Intézet adatai szerint idén eddig csaknem kétszer annyi esőerdő pusztult el Brazíliában, mint tavaly ugyanebben az időszakban. A csökkenés több mint 6400 négyzetkilométernyi. Szakértők szerint 2008 óta idén először, ismét elérheti a 10 ezer négyzetkilométert a kiirtott esőerdő összterülete az Amazonas-medence Brazíliához tartozó részén. A politikai kommunikáció része a Nemzeti Közszolgálati Egyetem docense szerint az, amikor az amerikai külügyminiszter az afganisztáni tálibokkal való tárgyalások befagyásáról beszélt. Mike Pompeo egy televíziós interjúban azt mondta, a tárgyalások „jelenleg halottak.” Az egyeztetések újraindulása attól függ, hogy az afgánok teljesítik-e az amerikaiak kéréseit. Kaiser Ferenc szerint az iszlámon belül is radikális afgánok sohasem fognak