Reggeli Monitor Szűcs Péterrel

Reggeli Monitor Szűcs Péterrel

Idehaza nagyot ugrott a külkereskedelmi mérleg hiánya áprilisban. A szakértő szerint április volt a koronavírus-járvány tetőzésének időszaka, így tehát a mind a kivitel, mind a behozatal zuhant. A következő hónapok már jobb adatokat hozhatnak. Mindenképpen nagyot esik a budapesti turizmus idén. A belföldi vendégek fővárosba csábítása mentheti meg a számokat. A hogyanról kérdezzük a Budapesti Fesztivál- és Turisztikai Központ ügyvezetőjét. A motort károsító lerakódások képződnek a városban használt autókban. Ennek hátterében az áll, hogy az üzemanyag égése nem tökéletes. Van megoldás, kiderül pénteken reggel. Nem akkora a visszaesés az autópiacon, mint hitték – interjút hallhatnak az Opel Magyarország ügyvezető igazgatójával. De kiderül az is, hogy hogyan teljesített a Növekedési Hitelprogram Hajrá! A növekedés.hu újságírója érkezik a stúdióba. Várja Önöket Szűcs Péter.

2020-06-04 06:35:00 Adásunk

Reggeli Monitor Szűcs Péterrel

2020-06-04 06:35:00

100 éve döntöttek Magyarország sorsáról Trianonban, erre emlékezünk csütörtökön reggel. A megszólaló történészt a gazdasági hatásokról is faggatjuk. A vártnál is gyengébb első negyedévet zárt a Lufthansa. A német légitársaság bevétele 18 százalékkal csökkent az első három hónapban, miközben 1,2 milliárd dolláros működési veszteséget könyvelt el. nehéz lesz talpra állni – reagált a szakértő. A koronavírus nyertese – profitált a home office-ból a Zoom-video a gyorsjelentése szerint. Nemcsak a magyar kormány, hanem például az olaszok is védik a cégeiket a külföldi felvásárlással szemben – mondta az ITM államtitkára. Szeptemberben vissza a suliba, avagy mégsem? A szakértő szerint a diákokat sokkolná, ha semmi sem maradna az online oktatásból. Ezekkel, és aktuális piaci folyamatokkal, illetve friss hírekkel a tengerentúlról várja önöket Szűcs Péter csütörtök reggel.

Belehallgatás:

Korábbi adások

  • Reggeli Monitor Szűcs Péterrel

    2019-09-10 06:35:00

    Az éves előirányzat alig több mint felét teszi ki az első nyolc hónap összesített államháztartási hiánya. A deficit augusztusban 158 milliárd forint volt, az első nyolchavi hiány így 510 milliárd forint lett. A tárca megerősítette, hogy az éves, GDP arányos 1,8 százalékos deficitcél teljesíthető. Kettéválik a Danubius Szállodalánc. Ugyanaz marad a menedzsmenti és tulajdonosi kör, de a városi szállodákról leválnak az úgynevezett Danubius SPA hotelek. Ezek mostantól ENSENA gyógy-szállodákként működnek tovább. 5 hotel elnevezése változik meg. A brazil kormánynak komoly gazdasági érdeke fűződik az esőerdők irtásához – mondta a Trend FM által megkérdezett klímakutató. A Brazil Űrkutatási Intézet adatai szerint idén eddig csaknem kétszer annyi esőerdő pusztult el Brazíliában, mint tavaly ugyanebben az időszakban. A csökkenés több mint 6400 négyzetkilométernyi. Szakértők szerint 2008 óta idén először, ismét elérheti a 10 ezer négyzetkilométert a kiirtott esőerdő összterülete az Amazonas-medence Brazíliához tartozó részén. A politikai kommunikáció része a Nemzeti Közszolgálati Egyetem docense szerin