Reggeli Monitor Szűcs Péterrel

Reggeli Monitor Szűcs Péterrel

Idehaza nagyot ugrott a külkereskedelmi mérleg hiánya áprilisban. A szakértő szerint április volt a koronavírus-járvány tetőzésének időszaka, így tehát a mind a kivitel, mind a behozatal zuhant. A következő hónapok már jobb adatokat hozhatnak. Mindenképpen nagyot esik a budapesti turizmus idén. A belföldi vendégek fővárosba csábítása mentheti meg a számokat. A hogyanról kérdezzük a Budapesti Fesztivál- és Turisztikai Központ ügyvezetőjét. A motort károsító lerakódások képződnek a városban használt autókban. Ennek hátterében az áll, hogy az üzemanyag égése nem tökéletes. Van megoldás, kiderül pénteken reggel. Nem akkora a visszaesés az autópiacon, mint hitték – interjút hallhatnak az Opel Magyarország ügyvezető igazgatójával. De kiderül az is, hogy hogyan teljesített a Növekedési Hitelprogram Hajrá! A növekedés.hu újságírója érkezik a stúdióba. Várja Önöket Szűcs Péter.

2020-05-07 06:35:00 Adásunk

Reggeli Monitor Szűcs Péterrel

2020-05-07 06:35:00

Még korábbi előfoglalások is maradtak a nyár végi utazásokra, valamivel jobb a helyzet, mint volt – mondta a Magyar Utazási Irodák Szövetségének szóvivője. A KSH szerint csaknem harmadával több lakást adtak át Magyarországon az első negyedévben, mint egy évvel korábban. A kiadott építési engedélyek száma viszont 27 százalékkal csökkent, ami elsősorban azt jelenti, hogy fél-egy évvel ezelőtt már megcsappant a lakásépítési kedv az országban – mondta a Balla Ingatlan tulajdonosa. Érződött a felvásárlási láz hatása márciusban a kiskereskedelmi üzletek forgalmán. A naptárhatástól megtisztított adat három és fél százalékos növekedést mutat az előző évhez képest – közülte a KSH. De minden más zuhant. A koronavírus miatt több cég gondolkozik el azon, hogy 3D-s nyomtatással készítse el a szükséges alkatrészeit – mondta az Informatikai Vállalkozások Szövetségének főtitkára. A magyar dologi jog régóta vitatott pontjának rendezését célozza az Agrárminisztérium új törvényjavaslata. Rendeznék az osztatlan közös föld fogalmát. Ezek mellett hallhatnak az olajárról, és arról,l hogy mibe érdemes most befektetni. A műsorvezető Szűcs Péter.

Belehallgatás:

Korábbi adások

  • Reggeli Monitor Szűcs Péterrel

    2019-09-10 06:35:00

    Az éves előirányzat alig több mint felét teszi ki az első nyolc hónap összesített államháztartási hiánya. A deficit augusztusban 158 milliárd forint volt, az első nyolchavi hiány így 510 milliárd forint lett. A tárca megerősítette, hogy az éves, GDP arányos 1,8 százalékos deficitcél teljesíthető. Kettéválik a Danubius Szállodalánc. Ugyanaz marad a menedzsmenti és tulajdonosi kör, de a városi szállodákról leválnak az úgynevezett Danubius SPA hotelek. Ezek mostantól ENSENA gyógy-szállodákként működnek tovább. 5 hotel elnevezése változik meg. A brazil kormánynak komoly gazdasági érdeke fűződik az esőerdők irtásához – mondta a Trend FM által megkérdezett klímakutató. A Brazil Űrkutatási Intézet adatai szerint idén eddig csaknem kétszer annyi esőerdő pusztult el Brazíliában, mint tavaly ugyanebben az időszakban. A csökkenés több mint 6400 négyzetkilométernyi. Szakértők szerint 2008 óta idén először, ismét elérheti a 10 ezer négyzetkilométert a kiirtott esőerdő összterülete az Amazonas-medence Brazíliához tartozó részén. A politikai kommunikáció része a Nemzeti Közszolgálati Egyetem docense szerint az, amikor az amerikai külügyminiszter az afganisztáni tálibokkal való tárgyalások befagyásáról beszélt. Mike Pompeo egy televíziós interjúban azt mondta, a tárgyalások „jelenleg halottak.” Az egyeztetések újraindulása attól függ, hogy az afgánok teljesítik-e az amerikaiak kéréseit. Kaiser Ferenc szerint az iszlámon belül is radikális afgánok sohasem fognak engedni elveikből. A legfrissebb tőzsdei- és devizapiaci árfolyamokkal várja Önöket Szűcs Péter, NESTA és Tóth Anna.

    Belehallgatás: