Reggeli Monitor Szűcs Péterrel

Reggeli Monitor Szűcs Péterrel

Idehaza nagyot ugrott a külkereskedelmi mérleg hiánya áprilisban. A szakértő szerint április volt a koronavírus-járvány tetőzésének időszaka, így tehát a mind a kivitel, mind a behozatal zuhant. A következő hónapok már jobb adatokat hozhatnak. Mindenképpen nagyot esik a budapesti turizmus idén. A belföldi vendégek fővárosba csábítása mentheti meg a számokat. A hogyanról kérdezzük a Budapesti Fesztivál- és Turisztikai Központ ügyvezetőjét. A motort károsító lerakódások képződnek a városban használt autókban. Ennek hátterében az áll, hogy az üzemanyag égése nem tökéletes. Van megoldás, kiderül pénteken reggel. Nem akkora a visszaesés az autópiacon, mint hitték – interjút hallhatnak az Opel Magyarország ügyvezető igazgatójával. De kiderül az is, hogy hogyan teljesített a Növekedési Hitelprogram Hajrá! A növekedés.hu újságírója érkezik a stúdióba. Várja Önöket Szűcs Péter.

2020-02-27 06:35:00 Adásunk

Reggeli Monitor Szűcs Péterrel

2020-02-27 06:35:00

Továbbra sincs koronavírussal fertőzött beteg Magyarországon – jelentette ki Gulyás Gergely Miniszterelnökséget vezető miniszter. Hozzátette: kicsi az esélye annak, hogy el tudja kerülni Magyarország a járványt. Mind a tizennyolc, budapesti karanténban lévő magyar állampolgár jól van – mondta a Dél-pesti Centrumkórház osztályvezető főorvosa. Mindannyian tünet- és panaszmentesek, de fenntartják esetükben az elzárást. Az Olaszországból hazatért, és gyengeségre panaszkodó kamionsofőrt nem tartják karanténban, de még minidig a Szent László Kórházban van megfigyelés alatt. Idén a tavalyinál lassabb lehet a béremelkedés üteme – mondta a K&H Bank vezető elemzője. A KSH szerint tavaly 11,4 százalékkal nőtt, és csaknem 368 ezer forintot ért el a bruttó átlagkereset Magyarországon. A decemberi adat 13 százalék feletti növekedést mutat, az éves átlagos nettó bér 244 600 forint lett. Idén és jövőre még erős lehet az újlakások átadási volumene – mondta a Masterplast elnöke a Trend FM-nek. Ezt követően lassulás várható, hiszen egyre kevesebb építkezés indul el a 27 százalékra emelt áfa miatt. Ezzel párhuzamosan viszont a használt lakások felújítása jelenthet egyre több munkát, Magyarországon ugyanis a lakóingatlanok hatvan százalékára ráférne az energetikai korszerűsítés. Az eladások 40 százaléka a telekomunikációs szektoré a magyarországi műszaki-elektronikai piacon. A Gfk felmérése szerint tavaly az okostelefon eladások értéke négy százalékkal nőtt, a darabszám viszont tíz százalékkal visszaesett. Nagyjából hetente élnek vissza adathalász kísérletek során a Posta nevével. A szolgáltató szóvivője szerint ma ez a leggyakoribb visszaélés, a kézbesítőnek öltözött besurranók ideje lejárt. Várja Önöket a műsorvezető, Szűcs Péter!

Belehallgatás:

Korábbi adások

  • Reggeli Monitor Szűcs Péterrel

    2019-09-10 06:35:00

    Az éves előirányzat alig több mint felét teszi ki az első nyolc hónap összesített államháztartási hiánya. A deficit augusztusban 158 milliárd forint volt, az első nyolchavi hiány így 510 milliárd forint lett. A tárca megerősítette, hogy az éves, GDP arányos 1,8 százalékos deficitcél teljesíthető. Kettéválik a Danubius Szállodalánc. Ugyanaz marad a menedzsmenti és tulajdonosi kör, de a városi szállodákról leválnak az úgynevezett Danubius SPA hotelek. Ezek mostantól ENSENA gyógy-szállodákként működnek tovább. 5 hotel elnevezése változik meg. A brazil kormánynak komoly gazdasági érdeke fűződik az esőerdők irtásához – mondta a Trend FM által megkérdezett klímakutató. A Brazil Űr