Reggeli Monitor Szűcs Péterrel

Reggeli Monitor Szűcs Péterrel

Idehaza nagyot ugrott a külkereskedelmi mérleg hiánya áprilisban. A szakértő szerint április volt a koronavírus-járvány tetőzésének időszaka, így tehát a mind a kivitel, mind a behozatal zuhant. A következő hónapok már jobb adatokat hozhatnak. Mindenképpen nagyot esik a budapesti turizmus idén. A belföldi vendégek fővárosba csábítása mentheti meg a számokat. A hogyanról kérdezzük a Budapesti Fesztivál- és Turisztikai Központ ügyvezetőjét. A motort károsító lerakódások képződnek a városban használt autókban. Ennek hátterében az áll, hogy az üzemanyag égése nem tökéletes. Van megoldás, kiderül pénteken reggel. Nem akkora a visszaesés az autópiacon, mint hitték – interjút hallhatnak az Opel Magyarország ügyvezető igazgatójával. De kiderül az is, hogy hogyan teljesített a Növekedési Hitelprogram Hajrá! A növekedés.hu újságírója érkezik a stúdióba. Várja Önöket Szűcs Péter.

2019-06-07 06:35:00 Adásunk

Reggeli Monitor Szűcs Péterrel

2019-06-07 06:35:00

Az elemzői várakozásoknak megfelelően nem változtatott az irányadó kamaton az Európai Központi Bank. Az ING vezető elemzője szerint a következő egy évben még biztos nem nyúl az alapkamathoz az EKB. Folytatódott az árbevétel és a nyereség növekedése is a központi értéktári és klíringszolgáltatásokat nyújtó KELER Csoportnál. Az ingatlanpiaci pörgés egyre több szabálysértést hoz magával. A Gazdasági Versenyhivatal nemrég az ingatlanpiaci weboldalakart vizsgált, az eredmény hallhatják a Reggeli Monitorban. A MOL eredményességének közel 20 százalékát adja az INA csoport, stratégiai területnek tekintik Horvátországot az olajcégnél – a horvát tematikus hét alkalmából kérdezzük a mol egyik vezetőjét. Fejlesztik a Miskolci Egyetemet. Nemcsak a 3D-s nyomtatás kerül már képbe, hanem a Mesterséges Intelligencia alkalmazása is. Ezek mellett élőben jelentkezik majd az OTP Treasury vezetője, és a növekedés.hu újságírója is. A műsorvezető Szűcs Péter, várja Önöket reggel fél héttől.

Belehallgatás:

Korábbi adások

  • Reggeli Monitor Szűcs Péterrel

    2019-09-10 06:35:00

    Az éves előirányzat alig több mint felét teszi ki az első nyolc hónap összesített államháztartási hiánya. A deficit augusztusban 158 milliárd forint volt, az első nyolchavi hiány így 510 milliárd forint lett. A tárca megerősítette, hogy az éves, GDP arányos 1,8 százalékos deficitcél teljesíthető. Kettéválik a Danubius Szállodalánc. Ugyanaz marad a menedzsmenti és tulajdonosi kör, de a városi szállodákról leválnak az úgynevezett Danubius SPA hotelek. Ezek mostantól ENSENA gyógy-szállodákként működnek tovább. 5 hotel elnevezése változik meg. A brazil kormánynak komoly gazdasági érdeke fűződik az esőerdők irtásához – mondta a Trend FM által megkérdezett klímakutató. A Brazil Űrkutatási Intézet adatai szerint idén eddig csaknem kétszer annyi esőerdő pusztult el Brazíliában, mint tavaly ugyanebben az időszakban. A csökkenés több mint 6400 négyzetkilométernyi. Szakértők szerint 2008 óta idén először, is