Reggeli Monitor Szűcs Péterrel

Reggeli Monitor Szűcs Péterrel

Megtorpant az albérleti díjak emelkedése Budapesten és más egyetemi városokban is. Ez jó hír azoknak, akik hétfőn tudják meg, merre tanulnak tovább a felsőoktatásban. Szeptember közepétől lép életbe az Európai Unió négy éve elfogadott irányelvének néhány rendelkezése, ami segíti majd a fizetési megoldásokkal foglalkozó cégeket a piacra kerülésben - szakértőket kérdeztünk. Speciális magasfeszültségű hálózatra tervezett vezetéket helyezett üzembe augusztus elején a MAVIR, a gyártó miskolci cég vezetőjét faggattuk. És egy fontos újdonság: megdőlni látszik egy korábbi mítosz. II. Lajos a mohácsi csata után nem a Csele patakba, sokkal inkább a Duna egyik mellékágába fulladhatott. De szó lesz a kínai-amerikai kereskedelmi háború legújabb fejleményeiről is.

2019-06-05 06:35:00 Adásunk

Reggeli Monitor Szűcs Péterrel

2019-06-05 06:35:00

Benyújtotta a kormány a jövő évi költségvetést. A 2020-as büdzsét a kabinet 367 milliárd forintos, 1,6 százalékos GDP-arányos hiánnyal tervezte meg. A családok költségvetésének nevezte a büdzsé tervezetét a Pénzügyminiszter, amikor parlamenti vitára bocsájtották a dokumentumot. 2021 után az eddiginél jóval nagyobb forrás áll rendelkezésre az Európa Unió pályázataiban kutatás-fejlesztésre. Bár az alapvető célok állandóak, vannak új elemek a projektekhez való hozzáállásban – mondta a Nemzeti Kutatási, Fejlesztési és Innovációs Hivatal főosztályvezetője. Időjárásfüggő a legtöbb magyar fürdő forgalma, de bizakodóak az ágazatban- mondta a Magyar Fürdőszövetség elnöke a Trend FM-nek. Nem csak az ingatlanárak, de a kiadásból elérhető hozamok is hasonlóak az Adrián és a Balatonnál. Ez csak néhány érdekesség, de lesz Aranypiac-bejelentkezés, és az Erste, illetve az Equilor elemzője is érkezik a stúdióba, mint ahogy beszámolunk a friss tengerentúli hírekről is. A műsorvezető Szűcs Péter.

Belehallgatás:

Korábbi adások

  • Reggeli Monitor Szűcs Péterrel

    2018-10-18 06:35:00

    Folyamatosan újul meg hazánkban a régi, korszerűtlen ipari ingatlanállomány. A modernizáció egyik jele a létesítmény energiahatékonyságának növelése, amellyel a bérlők rendkívül kedvező költséghatékonyságot érnek el, hiszen így kevesebbet kell fűtésre, vagy hűtésre költeniük – mondta el az Otthontérkép csoport vezető elemzője. A szakember beszélt arról is, hogy jelenleg mekkora hányadát teszik ki Magyarországon a korszerű ipari ingatlanok a régieknek. Az esport a világ egyik leggyorsabban növekedő iparágának számít. Az Esport Universum vezérigazgatója elmondta, hogy a kompetitív videójátékozást már az Olimpiai Bizottság is elismerte, mint sportot. Tischler Márk azt is elmondta, hogy a legnagyobb sportegyesületek már mind indítottak esport szakosztályt és ebbe a sorba Magyarország is elkezdett beállni. Arról, hogy mekkora pénz mozog az esport mögött és, hogy mekkora követőbázissal rendelkezik. A szakértő szerint nem lenne ördögtől való az állam nyugdíjelőtakarékossági piacra lépése, de mindenképpen körültekintően kell eljárnia a kormánynak. A Nyugdíjguru.hu főszerkesztője Farkas András szerint az állam úgy adhat további piaci előnyöket az állampolgároknak, hogy azzal nem teszi tönkre a piaci szereplőket. Beszünteti a Google az applikációk előre telepítését azokon a készülékeken, amin az Android operációs rendszer fut. A technológiai óriás egy 5 milliárd eurós bírság miatt döntött így, amelyet még korábban az EU szabott ki rá. a döntést követően a készülékek gyártói szabadon dönthetnek arról, hogy mely böngészőket telepítik fel előre a készülékeikre. Műsorvezető: Szűcs Péter, szerkesztő: Németh Tamás

    Belehallgatás: