Reggeli Monitor Szűcs Péterrel

Reggeli Monitor Szűcs Péterrel

Megtorpant az albérleti díjak emelkedése Budapesten és más egyetemi városokban is. Ez jó hír azoknak, akik hétfőn tudják meg, merre tanulnak tovább a felsőoktatásban. Szeptember közepétől lép életbe az Európai Unió négy éve elfogadott irányelvének néhány rendelkezése, ami segíti majd a fizetési megoldásokkal foglalkozó cégeket a piacra kerülésben - szakértőket kérdeztünk. Speciális magasfeszültségű hálózatra tervezett vezetéket helyezett üzembe augusztus elején a MAVIR, a gyártó miskolci cég vezetőjét faggattuk. És egy fontos újdonság: megdőlni látszik egy korábbi mítosz. II. Lajos a mohácsi csata után nem a Csele patakba, sokkal inkább a Duna egyik mellékágába fulladhatott. De szó lesz a kínai-amerikai kereskedelmi háború legújabb fejleményeiről is.

2019-05-24 06:35:00 Adásunk

Reggeli Monitor Szűcs Péterrel

2019-05-24 06:35:00

Egy bázisállomáson elindította az 5G szolgáltatást a Vodafone Budapesten is. A telekommunikációs szolgáltató székházának tetején helyezte el az állomást. Először a logisztika területén, illetve a gyártásban hasznosíthatják majd a technológiát. A most uralkodó 4G technológiánál az új szabvány annyival gyorsabb, hogy teljes mértékben eltűnnek a várakozási idők. Egyelőre nem lehet megmondani, mikor lesz béke Szíriában. A felkelők kulcsfontosságú területet foglaltak el a kormányerőktől az ország középső részén. A támadást a damaszkuszi rezsim erői légicsapásokkal torolták meg. Az Iszlám Állam legyőzése után, még mindig több konfliktus van Szíriában. A teljes üzleti éve jól, az utolsó negyedéve viszont pocsékul sikerült a Zwacknak. A tőzsdei cég éves szinten 14 százalékkal növelte árbevételét, és 20 százalékkal a nyereségét. Éves profitja 2,6 milliárd forint volt. Az utolsó üzleti negyedéve viszont már 717 millió forintos veszteséget hozott. Az idei üzleti évben a vállalat 10 százaléknál is nagyobb árbevétel- és nyereség csökkenéssel számol, egyértelműen a magasabb termékadó-terhelés miatt. 2020-ra és ’21-re viszont, már újra emelkedő nyereséget várnak. A Zwack továbbra is az egyik legmagasabb osztalékot fizető cég a Budapesti Értéktőzsdén, részvényenként 1300 forintot fizet majd a befektetőinek. Folyamatosan nő a Balaton népszerűsége, ötből négy magyar tervez nyaralást a tó partján – közölte a szallas.hu. A legfoglaltabb időszak július második fele, ekkorra már alig van választék Siófokon, vagy éppen Füreden, azaz a slágervárosokban. Egyre többet költenek a vendégek nyaraláskor, egy balatoni napra fejenként 5-10 ezer forint költőpénzt szánnak. A turisztikai látványosságok közül a Festetics-kastély és a Szigligeti Vár iránt a legnagyobb az érdeklődés. A legfrissebb tőzsdei- és devizapiaci információkkal várja Önöket Nagy Károly.

Belehallgatás:

Korábbi adások

  • Reggeli Monitor Szűcs Péterrel

    2018-10-18 06:35:00

    Folyamatosan újul meg hazánkban a régi, korszerűtlen ipari ingatlanállomány. A modernizáció egyik jele a létesítmény energiahatékonyságának növelése, amellyel a bérlők rendkívül kedvező költséghatékonyságot érnek el, hiszen így kevesebbet kell fűtésre, vagy hűtésre költeniük – mondta el az Otthontérkép csoport vezető elemzője. A szakember beszélt arról is, hogy jelenleg mekkora hányadát teszik ki Magyarországon a korszerű ipari ingatlanok a régieknek. Az esport a világ egyik leggyorsabban növekedő iparágának számít. Az Esport Universum vezérigazgatója elmondta, hogy a kompetitív videójátékozást már az Olimpiai Bizottság is elismerte, mint sportot. Tischler Márk azt is elmondta, hogy a legnagyobb sportegyesületek már mind indítottak esport szakosztályt és ebbe a sorba Magyarország is elkezdett beállni. Arról, hogy mekkora pénz mozog az esport mögött és, hogy mekkora követőbázissal rendelkezik. A szakértő szerint nem lenne ördögtől való az állam nyugdíjelőtakarékossági piacra lépése, de mindenképpen körültekintően kell eljárnia a kormánynak. A Nyugdíjguru.hu főszerkesztője Farkas András szerint az állam úgy adhat további piaci előnyöket az állampolgároknak, hogy azzal nem teszi tönkre a piaci szereplőket. Beszünteti a Google az applikációk előre telepítését azokon a készülékeken, amin az Android operációs rendszer fut. A technológiai óriás egy 5 milliárd eurós bírság miatt döntött így, amelyet még korábban az EU szabott ki rá. a döntést követően a készülékek gyártói szabadon dönthetnek arról, hogy mely böngészőket telepítik fel előre a készülékeikre. Műsorvezető: Szűcs Péter, szerkesztő: Németh Tamás

    Belehallgatás: