Menni-Enni
A Menni-Enni mai adásában arról beszélgetünk, hogyan dolgozik egy várostörténész, mi a küldetése a Budapest folyóiratnak, majd – Budapest utcáit járva – megállunk a Hét Bagoly ház előtt, ahonnan a Szendrey család (Szendrey Júlia-Petőfi Sándor) tagjai rebbentek szét a világba. A műsor második felében egy olyan könyvbe lapozunk bele, mely azért készült, hogy praktikus tanácsokkal segítsen azoknak, akik utazni készülnek, majd megidézzük a legendás amerikai 66-os út szellemét.
2016-11-14 11:05:00 Adásunk
Menni-Enni
A Menni-Enni mai adásában arról beszélgetünk, hogyan dolgozik egy várostörténész, mi a küldetése a Budapest folyóiratnak, majd – Budapest utcáit járva – megállunk a Hét Bagoly ház előtt, ahonnan a Szendrey család (Szendrey Júlia-Petőfi Sándor) tagjai rebbentek szét a világba. A műsor második felében egy olyan könyvbe lapozunk bele, mely azért készült, hogy praktikus tanácsokkal segítsen azoknak, akik utazni készülnek, majd megidézzük a legendás amerikai 66-os út szellemét.
- Belehallgatás:
Közösségi oldal
Kapcsolódó cikkek
-
Utazás a nyárba – Vágyak, tervek, megoldások
Szerencsére egyre többen ragadnak bőröndöt, és utaznak melegebb éghajlatra az itthoni – hol enyhébb, hol hidegebb – télvíz idején vagy, hogy kiélvezzék a meleg tengert, a 30 fokos nyarat és föltöltődjenek D-vitaminnal.
-
Van élet a Zakopane, Krakkó, Wieliczka háromszögön túl
A Menni-Enni ezúttal az utazásra fókuszált, mégpedig a lengyelországi látnivalókra, a helyi turizmus sokféleségére, ahol ugyanakkor még mindig találkozhatunk azzal, hogy „lengyel, magyar – két jó barát”.
-
Milyen koktélokkal hűsíthetjük magunkat a kánikulában?
A Menni-Enni legutóbbi adásában először a ZamJam Fesztivál részleteiről számoltunk be, utána az aktuális koktéltrendek voltak célkeresztben, majd végül a 11. Paloznaki JazzPiknik programjairól beszélgettünk.
-
A Balaton fagyijáért nemcsak versenyezni, tekerni is érdemes!
A Balaton határozottan „fagylaltnagyhatalomnak” minősíthető, hiszen a tó környékén kis területen kiemelkedően magas a kiváló fagylaltozók száma – mondta Fekete Tamás, a Balatoni Turizmus Szövetség alelnöke az idén újra megrendezett Balaton Fagyija verseny kapcsán.
-
A mézeskalács a közösségi eseményeink kötőanyaga
A méz az alapanyaga a falusi búcsúk és vásárok egyik elengedhetetlen alapkellékének, a mézeskalácsnak. A mézeskalács a hiedelmekkel ellentétben nem keményedik, hanem puhul, ha sok méz van benne. Bocsi Csilla mézeskalács-készítő szerint ennek a magyarázata egyszerű, a méz szívja magába nedvességet.
-
Ötéves a St. Andrea étterem
"Életem legjobb döntése volt, hogy ennek a budapesti étteremnek a vezetését elvállaltam" - ezt mondta Lizsicsár Miklós, a St. Andrea étterem menedzsere a Trend FM Menni-Enni című műsorában. A műsor házigazdája ott volt az 5 évvel ezelőtti megnyitón. Buza Sándor együtt idézte fel az étterem menedzserével és séfjével, hogy valóban könnyű-e a budapesti vendéglátói piac, főleg a Nyugati pályaudvar környékén.
-
Világraszóló élmények úszó szállodákban
Az utazás egyre trendibb formája, ha tengerjárók, valóságos úszó szállodák fedélzetén barangolhatjuk be a világot. A hajóutak élménygazdagságáról Tárnok Réka, a Neckermann hajóutak-koordinátora beszélt a Trend FM-en.