Reggeli Monitor Nagy Károllyal

Reggeli Monitor Nagy Károllyal

Bővített keretösszeggel és átalakított kritériumrendszerrel újraindultak az OTKA-pályázatok. Közel 13 milliárd forintra lehet pályázni a Nemzeti Kutatási, Fejlesztési és Innovációs Hivatal kutatói kezdeményezésű projekteket finanszírozó pályázatán. Részletek péntek reggel. Az átlagnál gyorsabb ütemben értéktelenedtek el a nyugdíjak tavaly év végén. A KSH adatai szerint a nyugdíjas háztartásokra szűkített infláció mértéke majdnem 4 százalék volt. 2020 novemberében 5 százalékkal magasabb volt az építőipari termelés volumene, mint egy évvel korábban. Havi szinten több mint 12 százalékos volt a bővülés – közölte a KSH. Azért csúszások idén is lesznek, a munkaerőhiány miatt. Péntek reggel az is kiderül, hogy milyen évet várnak a cégvezetők idénre? Ezek mellett lesz szó az új amerikai elnök gazdaságélénkítő terveiről, és az olaszországi fejleményekről is. Várja Önöket Nagy Károly!

2020-10-29 06:35:00 Adásunk

Reggeli Monitor Nagy Károllyal

2020-10-29 06:35:00

A vírus megelőzési figyelem is lazult az őszi hónapokban – legalábbis erről árulkodik a Cleartex Kft. felmérése. Az irodák figyelnek oda legjobban. Nagyobb összegek parkoltatásra, betételhelyezésre nem javasolt a Revolut használata – hívta fel a figyelmet az MNB modellezési, és IT felügyeleti igazgatója. Egyre több extrém időjárási helyzet várható – így foglalta össze a megkérdezett klímaszakértő annak a következményét, hogy a mérések kezdete óta most először nem fagyott be a Jeges-tenger októberben. Ha túlságosan előrenyomulnak az azeri csapatok, Oroszországnak erélyesebben is be kell avatkoznia a Hegyi-Karabahi konfliktusban – mondta a Külügyi- és Külgazdasági Intézet vezető kutatója, Wagner Péter. Még sokan kételkednek a minősített elektronikus aláírás hitelességében – mondta a Microsec szakértője. Pedig ugyanolyan bizonyító erővel bír, mint a személyes, fizikai aláírás, de még várni kell arra, hogy a magánszemélyek is széles elfogadják ezt az egyébként már több évtizede létező technológiát. De szó lesz a lízingpiacról is. Nagy Károly számít figyelmükre!

Belehallgatás:

Korábbi adások

  • Reggeli Monitor Nagy Károllyal

    2019-12-13 06:35:00

    Nem okozott meglepetést az Európai Központi Bank új elnöke. Christine Lagarde első kamatdöntő ülésén a testület nem változtatott a kamatokon. Utánajártunk, mi várható. A Pénzügyminisztériumban bemutatták a jövő évi költségvetés és államadósság finanszírozási tervét. Jön a 20 éves állampapír. Továbbra is a kereskedelmi háborús bizonytalanságok húzzák vissza az európai ipari termelést. A hónapok óta tartó visszaesés októberben egy 0,5 százalékos csökkenéssel folytatódott. Több mint 9 százalékkal több külföldi vendég érkezett Magyarországra és az általuk eltöltött éjszakák száma 10 százalékkal nőtt 2019 októberében. Ez csak néhány érdekesség, emellett érkezik a stúdióba az OTP elemzője, az inflációs kilátásokról hallhatnak majd mélyebb elemzést. De beszámolunk arról, hogy miként alakult a választások kimenetele Nagy-Britanniában, és az eredmény hogyan befolyásolja a Brexit-folyamatot. Várja Önöket péntek reggel Nagy Károly.

    Belehallgatás: