Reggeli Monitor Nagy Károllyal

Reggeli Monitor Nagy Károllyal

Bővített keretösszeggel és átalakított kritériumrendszerrel újraindultak az OTKA-pályázatok. Közel 13 milliárd forintra lehet pályázni a Nemzeti Kutatási, Fejlesztési és Innovációs Hivatal kutatói kezdeményezésű projekteket finanszírozó pályázatán. Részletek péntek reggel. Az átlagnál gyorsabb ütemben értéktelenedtek el a nyugdíjak tavaly év végén. A KSH adatai szerint a nyugdíjas háztartásokra szűkített infláció mértéke majdnem 4 százalék volt. 2020 novemberében 5 százalékkal magasabb volt az építőipari termelés volumene, mint egy évvel korábban. Havi szinten több mint 12 százalékos volt a bővülés – közölte a KSH. Azért csúszások idén is lesznek, a munkaerőhiány miatt. Péntek reggel az is kiderül, hogy milyen évet várnak a cégvezetők idénre? Ezek mellett lesz szó az új amerikai elnök gazdaságélénkítő terveiről, és az olaszországi fejleményekről is. Várja Önöket Nagy Károly!

2020-07-23 06:35:00 Adásunk

Reggeli Monitor Nagy Károllyal

2020-07-23 06:35:00

Ha nem lesznek újabb gazdasági lezárások, tovább folytatódhat a részvénypiaci ralli és újabb csúcsokat láthatunk az Egyesült Államokban – mondta az Equilor Befektetési Zrt. vezető elemzője. A gazdaságokba öntött temérdek pénz miatt még nem mondhatunk le a V-alakú felpattanásról, a legoptimistább várakozások szerint 2021 végére elérheti a fejlett országok GDP-je a vírus előtti szintet. Túlzóak a szakértői becslések a hazai foglalkoztatottsági helyzettel kapcsolatban – mondta a Trend FM-nek nyilatkozó bér-és munkaerőpiaci szakértő. Az Európai Unió az év egészére 5 százalékos munkanélküliséget vár Magyarországon, de a pandémia mélypontján, májusban is csak 4,2 százalék volt a mutató. Versenyfutás zajlik a koronavírus elleni vakcina megszerzéséért, akár hackerek alkalmazásával is – reagált a megkérdezett biztonságpolitikai szakértő arra, hogy az amerikai igazságügyi minisztérium vádat emelt két kínai kiberbűnöző ellen. A tudomány, és az innováció világát is átrajzolta a koronavírus járvány – mondta a Szellemi Tulajdon Nemzeti Hivatala elnöke, a Jedlik Ányos díjak átadása után. Megsokasodott az egészségügyi területhez kapcsolódó szabadalmi bejelentések száma. De emellett lesz még szó a bankrendszer érintő aktualitásokról az MKB szakértőjével is, tartsanak velünk, a műsorvezető Nagy Károly!

Belehallgatás:

Korábbi adások

  • Reggeli Monitor Nagy Károllyal

    2019-12-13 06:35:00

    Nem okozott meglepetést az Európai Központi Bank új elnöke. Christine Lagarde első kamatdöntő ülésén a testület nem változtatott a kamatokon. Utánajártunk, mi várható. A Pénzügyminisztériumban bemutatták a jövő évi költségvetés és államadósság finanszírozási tervét. Jön a 20 éves állampapír. Továbbra is a kereskedelmi háborús bizonytalanságok húzzák vissza az európai ipari termelést. A hónapok óta tartó visszaesés októberben egy 0,5 százalékos csökkenéssel folytatódott. Több mint 9 százalékkal több külföldi vendég érkezett Magyarországra és az általuk eltöltöt