A viszonteladói hálózatot támogató akcióterv legújabb eleme, a 2021 februárjában elinduló Értékesítői Ösztönző Program, mellyel újabb szintet lép a Szerencsejáték Zrt. és a partneri hálózatának együttműködése. A partnereknél dolgozó értékesítők minden egyes szerencsejáték termék eladása után közvetlenül a nemzeti lottótársaságtól kaphatnak extra jutalékot.

A Szerencsejáték Zrt. azzal a céllal indította el tavaly májusban a Hálózatvédelmi és Fejlesztési Akciótervet, hogy ellensúlyozza a koronavírus-járvány negatív gazdasági hatásait a partneri lottózói hálózatában, és megerősítse kiskereskedelmi partnerei működőképességét. A kezdeményezés példátlan sikerét jól mutatja, hogy a partneri hálózat közel 90 százaléka, azaz 2143 kkv partner csatlakozott a programhoz.

A programba belépők vállalták, hogy egyetlen munkavállalót se bocsátanak el 2021 évvégéig, emellett magasabb színvonalra emelik az értékesítést a nemzeti lottótársaság által meghatározott vásárlói élményt növelő fejlesztéseket végrehajtva.

Az Akcióterv sikerét mutatja, hogy bár a Covid-19 járvány első hulláma alatt komoly forgalombeeséssel küzdött a viszonteladói lottózói hálózat, a nyár folyamán visszaépültek bevételeik és az utolsó negyedév egyes heteiben jóval meg is haladták a járvány előtti időszakot.

„Kiterjedt vállalkozó partneri lottózói hálózatunk stratégiai szerepet tölt be a Szerencsejáték Zrt. működésében. Mivel többségükben kis- és közepes vállalkozásokról van szó, felelős nemzeti vállalatként már a pandémia korai szakaszában célul tűztük ki, hogy támogassuk versenyképességük megtartását, egyben a járvány alatt is folytassuk fejlesztésüket. A Hálózatvédelmi és Fejlesztési Akciótervünk újabb mérföldkőhöz ért az Értékesítői Ösztönző Program elindításával. Társaságunk működése során először közvetlenül a lottózókban dolgozó terminálkezelőket ösztönözzük többletjutalékkal.  Így egyszerre tartogat előnyöket KKV-partnereinknek, az alkalmazásukban álló értékesítő kollégáknak, valamint társaságunknak, és eredményezi ügyfeleink még színvonalasabb kiszolgálását” – nyilatkozta dr. Czepek Gábor, a Szerencsejáték Zrt. vezérigazgatója.

Az új programelem mostani bevezetését alapos előkészítő munka előzte meg, a tavalyi év második felében teszt programot indított a Szerencsejáték Zrt., mely során kidolgozta az értékesítők ösztönzésének kereteit és folyamatait – beleértve a szükséges informatikai fejlesztéseket is. A nyolc hetes időszak alatt 50 partner 62 üzletének 215 értékesítője mintegy 30 millió forint jutalékkifizetés-jogosultságra tett szert, amely átlagosan több mint 80 ezer forint nettó többletjövedelmet jelentett.

Az Értékesítői Ösztönző Programban a Hálózatvédelmi és Fejlesztési Akciótervben regisztrált kis- és középvállalkozások vehetnek részt, partneri és értékesítői szinten egyaránt. Az akcióterv új elemétől a munkahelymegtartás és forgalomélénkítő hatás mellett a szolgáltatási szint további fejlesztését várja a nemzeti lottótársaság.