A döntésben az elmúlt évekhez hasonlóan a többi között a tranzakciók számát, a piaci részesedés mértékét, valamint az árazási gyakorlatot is figyelembe véve ítélték oda az OTP Treasury-nek.

A díjat nyilvánvalóan magyarázza Bánfi Attila, az OTP Bank Treasury-jének vezetője szerint, hogy a deviza, money-market és kötvény deskük az ország legnagyobb forgalmát bonyolító területei között vannak, rajtuk folyik át a legnagyobb forint flow, és nekik van a legszélesebb termékpalettájuk a piacon. "Nem szabad elfelejtenünk azt sem, hogy mögöttünk áll az ország egyik legismertebb és legnagyobb ügyfélkörrel rendelkező hitelintézete, aminek – természetesen - komoly szerepe van a sikerünkben" - vallott a díj hátteréről Bánfi Attila.

Az OTP Bank Treasury vezetője megemlítette azt is, hogy legalább ennyire fontosnak látja a díj sorozatos elhódításában kollégái egyedülálló szakértelmét, kreativitását és innovációs képességét. "Ők a mi igazi üzleti értékünk, az ő kiválóságuknak köszönhető, hogy a teljes treasury eredményünk már most az egész éves tervszámok felett van - tette hozzá Bánfi Attila. Az OTP Bank Treasury-jének vezetője szerint a díj egyszersmind felelősség is, hogy a jövőben se engedjenek a színvonalból.