Egy vállalkozó - négy személyiség

Dr. Ivan Misner, a Business Network International, a világ legnagyobb networking szervezetének alapítója és elnöke szerint ez azt is jelenti, hogy először ismernünk kell egymást ahhoz, hogy bizalmi hálót szőhessünk belőle. De nem könnyű mindenkivel megtalálni azt a bizonyos közös hangot! A szakértő 4 különböző személyiségtípust mutat be:

A törtető

Eredményorientált, gyors, a türelmetlen vezető típusa. Rendszeresen jár networking eseményekre, hogy új kapcsolatokra tegyen szert, és mindeközben saját hálózatát építve, sikeres vállalkozókkal találkozhasson. Őszintén hisz a céljaiban, nem riad meg a változásoktól.

A támogató

Általában nagyon pozitív, barátságos, a „boldog-szerencsés” vállalkozó típusa. Szereti a munkáját, nem riad vissza a záporozó feladatoktól sem. Gyakori résztvevője a különböző csapatépítő eseményeknek, szeret új embereket megismerni. Kreatív, nyitott személyiség, aki élvezi az új impulzusokat.

A gondoskodó

Nagyon türelmes, segítőkész, kedves személy. Nagyszerű hallgatóság! A feladataival nem kapkod, értékesebb számára, hogy minőségi időt töltsön munkatársaival, partnereivel. Szereti azokat az eseményeket, amelyeken meglévő és jövőbeni kapcsolatait elmélyítheti és megerősítheti. Ismeretségi hálóját a kölcsönös támogatás és a megbízhatóság jellemzi.

A körültekintő

Nagyon alapos, hatékony, feladatorientált személyiség. Szomjazza az információt és a tudást, viszont nehéz helyzetekben lassabban dönt, megfontolt, a tökéletességre törekszik. Rendkívül jó társalgási partner, számos téma szakértője. A hálózatépítő eseményekre rendszerint üzletszerzés céljából jár. Ennek egyik oka, hogy kényelmetlenül érzi magát olyan emberek körében, akik saját belátása szerint kevésbé önállóak.

A BNI® szervezetében mind a négy személyiségtípus megtalálhatja a számára kedvező környezetet. A networking azért több mint szimpla kapcsolatépítés, mert benne van a tudatosság, egymás kölcsönös  segítése, megértése, bizalmi ajánlások által, így egy sokkal mélyebb,  az élet bármely területén hasznossá váló ismeretség alakítható kimondja Avidor András networking szakértő.