Az Opus szerint a cég kötelékébe tartozó Mészáros és Mészáros Kft. és az R-Kord Kft. csak akkor vállal el építőipari munkákat, ha a cég profiljába illeszkedik és van rá kapacitásuk. Az Opus vizsgálja annak lehetőségét, hogy a cikk állítása miatt jogorvoslati eljárást indít a HVG-vel szemben, mert az Opus állítása szerint egyértelmű írásbeli válaszokat adtak a felmerülő kérdésekre, de a lap lényegi információkat elhallgatva tette azt bele a mai lapszámába.

Az OPUS GLOBAL Nyrt. a HVG Családi munkakör című cikkét kifogásolja, mert a konszolidációs körébe tartozó építőipari vállalatok működési gyakorlatával kapcsolatban megfogalmazott állítások a cég szerint minden valóságalapot nélkülöznek. A lap szerzőjének kérdéseire az OPUS GLOBAL Nyrt. társaságirányításért felelős vezérigazgató-helyettese, Dr. Dakó Gábor egyértelmű írásbeli választ adott, amely csak szerkesztett formában, lényegi információkat elhallgatva került bele a HVG mai lapszámába, ezért az írás a Társaság megítélése szerint alkalmas a közvélemény félretájékoztatására, és negatívan befolyásolhatja a Társaság részvényeinek tőzsdei kereskedelmét.

Az OPUS GLOBAL Nyrt. tájékoztatta egy közleményben részvényeseit, hogy a tőzsdei társaság kötelékébe tartozó építőipari vállalatok pályázati és közbeszerzési gyakorlatáról minden esetben és kizárólag a működésüket közvetlenül irányító szakmai menedzsment hozza meg a döntéseket. Az érintett társaságok építőipari tendereken akkor indulnak, ha specializációjuk és referenciáik, szabad kapacitásaik, illetve a tervezett beruházás és a társaságok telephelyeinek földrajzi lokációja lehetővé teszi. Az OPUS GLOBAL Nyrt. legnagyobb építőipari vállalatai közül a Mészáros és Mészáros Kft. fő profiljába a mélyépítés, közműépítés és különféle vízügyi (víztározók, szennyvíztisztítók, víz- és záportározók, gátak stb.) beruházások tartoznak. Az R-Kord Kft. pedig elsősorban vasúti elektromos és távközlési rendszerek tervezésére, kiépítésére (biztosítóberendezések, felsővezetékek, térvilágítás stb.) szakosodott társaság. Tehát amennyiben ezek a vállalatok nem indulnak építőipari tenderen, az az Opus szerint kizárólag szakmai okokra vezethető vissza, elsősorban arra, hogy nem az érintett cégek profiljába illeszkedő magasépítési, szerkezetépítési, útépítési stb. beruházásról van szó. Tekintettel arra, hogy a fenti információkat az OPUS GLOBAL Nyrt. a cikk megjelenését megelőzően a HVG szerzőjének tudomására hozta, a cég vizsgálja a cikk állításai kapcsán rendelkezésére álló jogorvoslati lehetőségeket - áll az Opus közleményében.