Elsőként léphetett fel magyar társulat a New York-i Brooklyn Academy of Music kulturális összművészeti központban. A Recirquel Non Solus című előadását a több mint 150 éves múltra visszatekintő, a kortárs avantgarde alkotások világának vezető intézményében mutatták be február 14. és 16. között. A háromnapos előadássorozat mindhárom estjén hosszú perceken át tartó ováció és méltatás fogadta a magyar társulatot a közel egyórás produkciót követően. Nem csak a művészetet kedvelő helyi közönség fogadta hatalmas, mindent elsöprő lelkesedéssel a Recirquelt: "csodás formákban kiteljesedő testek", "lenyűgöző teljesítmény és káprázatos szépség", "virtuozitás" – ilyen és ehhez hasonló jelzőkkel aposztrofálták a szakma képviselői és a kritikusok a Non Solust.

 

Joseph V. Melillo, a Brooklyn Academy of Music vezető producere, aki évek óta nyomon követi a Recirquel munkáit, és akinek a társulat a New York-i meghívást köszönheti, a bemutató után így fogalmazott:

"Egészen magával ragadó volt a közönség reakciója, az ünneplés, az álló taps a Non Solus premierjén. A nézőket elvarázsolta a Recirquel újító cirque danse produkciójának elbűvölő szépsége és kivételes minősége, akárcsak jómagamat, amikor első alkalommal láttam, és azonnal meghívtam Bencét és társulatát a BAM-ba."

A Recirquel sikerét jól mutatja, hogy The New York Times, a világ vezető napilapjának tartott médiuma pár napon belül kétszer is cikkezett a Non Solus kapcsán: már a bemutatót megelőzően is hírt adtak a premierről, majd kritikájukban  álomszerű, romantikus illúzióként jellemezték a produkciót, amely két művész tökéletes egyensúlyban és harmóniában megvalósuló játékában teljesedik ki.

A Magyarországon 2015-ben debütált Non Solus két ember egymásra találásának története, akik útjukon az emberi létezés alapvető mérföldkövei, a születés és az elmúlás között bejárják a képzelet világainak legbenső mélységeit. A Vági Bence művészeti vezető által rendezett produkció szavak nélkül, a testek kifejező erejét mesterfokon használva arra keresi a választ, hogyan keletkezett az élet, milyen pozíciót foglal el test és lélek, egyáltalán: hogyan élhető az élet? Illés Renátó artista és Zsíros Gábor táncművész kétszemélyes előadása, műfaji határokon átívelő produkció, tánc és cirkusz különleges találkozása: a Vági Bence által létrehozott, új előadóművészeti műfaj, a ’cirque danse’ alapműve.