Eddig már nagyjából 1500-an kapcsolódtak be a gyűjtésbe, ők összesen közel 100 000 kilométert tettek meg bő 2 hónap alatt elektromos autóval azért, hogy még több fa legyen Budapesten. Ezzel akár két és félszer körbe is autózhatták volna a Földet, ők azonban nem megkerülni, hanem élhetővé szeretnék tenni a bolygónkat. A Föld világnapján így van mit ünnepelnie a GreenGonak: a tavaly elültetett 500 fa után most 200 újabb fát ültetnek Budapesten, a támogatói program résztvevői pedig további 20 tonna szén-dioxidkibocsátástól kímélték meg a környezetüket azzal, hogy közlekedésükhöz elektromos autót választottak.

„Az elmúlt bő négy évben összetartó közösség alakult ki a GreenGo körül. Amikor a negyedik születésnapunkra tavaly novemberben 500 fát ültettünk a 10 millió Fa Alapítványsegítségével, a felhasználóink pozitív visszajelzéseiből tudtuk, hogy a következő faültetési akciónkba már őket is szeretnénk bevonni. Ezért idén év elején kinyitottuk a lehetőséget, hogy ők is hozzájárulhassanak Budapest további zöldítéséhez és a kizárólag elektromos autóinkat használva együtt gyűjtsünk a fákra. Mi most dupláztuk az általuk március végéig vezetéssel összegyűjtött összeget, így hamarosan már 700 fánk lesz főváros szerte, hosszútávon pedig több ezer fa elültetése a cél, Budapesten és vidéken egyaránt” – mondta el Michaletzky Bálint, GreenGo ügyvezetője.

„A klímaváltozással kapcsolatos legfrissebb tudományos eredmények azt igazolják, hogy faültetéssel lehet leggyorsabban reagálni a kialakult helyzetre. A városban elültetett fák lombkoronáinak óriási jelentősége van: oxigént termelnek, lekötik, szűrik a szennyezőanyagokat, védelmet nyújtanak a zaj, a rázkódások és a rezgések hatásai ellen is, amellyel még a környező lakóépületeket is védik” – tette hozzá Bojár Iván András, a 10 millió Faalapítója.

Április elsejétől újabb gyűjtési időszak indult: a kezdeményezéshez csatlakozók forintjai szeptember végéig gyarapítják az őszre tervezett faültetésre szánt alapot, amelyet az elektromos autómegosztó majd szintén megdupláz. A Gurulj a Fákért! gyűjtés ősz után is folytatódik, ugyanis a GreenGo hosszú távon elköteleződött a zöldítés mellett.