Már specialista vagy középvezetői szinten is érzékelhető a külföldi munkalehetőség elszívó hatása- mondta a Friisberg & Partners International alapítópartnere. Zalai Márton szerint az építőiparban vagy a vendéglátó szektorban tapasztalható munkaerőhiány talán nagyobb visszhangot kap, de a mérnökök, informatikusok, pénzügyi szakemberek esetében is nagy az elvándorlás. „Sokszor a türelmünket kérik a munkavállalók, megnézik, hogy tudnak-e valamilyen külföldi munkát találni, és ha nem, akkor maradnak Magyarországon”- tette hozzá.

Az alacsony mobilitás is probléma

A szakember szerint a mai keresleti piacon létfontosságú, hogy egy vállalat nagy hangsúlyt fektessen saját munkáltatói márkájának kiépítésére. Versenyezni kell a munkaerőért, valósággal meg kell győzni őt arról, hogy az adott cégnél vállaljon munkát. Itt lép életbe egy másik nehézség: a Központi Statisztikai Hivatal felmérése szerint a 15-74 éves korosztályban tíz megkérdezettből nyolc nem költözne el az országon belül sem egy új munkalehetőség miatt, feladva addigi lakhelyét.

Zalai Márton szerint Magyarországon nagyon sok a lokálpatrióta ember, és ők is sokat foglalkoznak a cégnél a mobilitás elősegítésén. Első körben nyilván az anyagi juttatás, a kompenzációs csomag számít, de legalább ilyen fontos szempont, hogy középtávon milyen munkahelyi előrejutási lehetőségeket vázol fel a vállalat a munkavállaló számára. Emellett pedig milyen környezetet, infrastruktúrát, lehetőségeket tud biztosítani esetleg egy egész család számára.

Nem gyorsult fel a hazavándorlás, de meg kell környékezni a külföldön dolgozókat

Bár a KSH adatai szerint egy év alatt hétezerrel csökkent a külföldön dolgozók száma, Zalai Márton szerint nem érezhető még, hogy felgyorsult volna a hazavándorlás üteme. „Új piaci gyakorlatot jelent viszont, hogy egy három-négy éve kint dolgozó szakembert megkörnyékeznek a cégek, hogy nem akar-e hazajönni. Legtöbbször meghallgatják az ilyen ajánlatokat a külföldön dolgozók, maximum adnak rá egy kategorikus nemet”- tette hozzá a szakértő.

Zalai Márton szerint nem csak a magasabb bérek miatt mennek külföldre a hazai szakemberek. Bár magasabbak Nyugat-Európában a reálbérek, a költségek is magasabbak nyugatabbra. Inkább a boldogulás, egy magasabb, vagy magasabbnak hitt életszínvonal miatt mennek el a külföldre vágyók. Az is igaz viszont, hogy tőlünk nyugatabbra nagyon sok olyan munkahely van, ahol két-három évre előre tudnak tervezni a munkavállalók, tőkét tudnak felhalmozni, majd utána visszatérni és egy korábbinál magasabb egzisztenciát kialakítani Magyarországon.