"Nagyon meglepődnék, ha túlteljesítenénk az első negyedéves számokat" – ezt a Morgan Stanley vezérigazgatója, James Gorman mondta egy interjúban. Gorman kifejtette, hogy bizonytalan makrokörnyezet és gyenge felvásárlási aktivitás nehezíti a második negyedévet. Továbbá felhívta a figyelmet a kereskedelmi háború veszélyére: véleménye szerint egy elmérgesedő konfliktus recesszióba taszítaná az Egyesült Államok gazdaságát.

A vezérigazgató ugyanakkor biztosan állítja, hogy a Morgan Stanley kötvénykereskedelemből származó bevétele eléri, vagy akár meg is haladja a 4 és 5 milliárd dollár közötti intervallumot 2019-ben. A Citigroup-nál is hasonló a helyzet, Michael Corbat vezérigazgató korábban elmondta, a bizonytalan gazdasági környezet következtében ügyfeleik közül sokan távol maradtak a tőzsdétől az elmúlt hónapokban. Mark Mason pénzügyi igazgató megerősítette ezt, álláspontja szerint a részvénykereskedésből származó bevételek körülbelül 5 százalékkal, a befektetési banki tevékenységből befolyó díjak összege pedig nagyjából 15 százalékkal csökken éves alapon a második negyedévben. Gorman és Mason ezzel csatlakoztak a JPMorgan vezérigazgatójához, Jamie Dimon-hoz, aki korábban szintén a kereskedésből származó bevételek csökkenésére hívta fel a befektetők figyelmét.

Ma egyébként jó hangulatban nyitottak a tőzsdék a Wall Streeten, a Dow Jones, az S&P 500 és a Nasdaq is fél százalékos pluszban kezdte meg a kereskedést.