Sorozatos és súlyos szabálytalanságokat tapasztaltak a NAV munkatársai egy külföldi tulajdonú üzletláncnál, amely országszerte pékárut forgalmaz - közölte hétfőn a Nemzeti Adó-és Vámhivatal.

Azt, hogy a hálózat összesen mennyi bevételt titkolt el, még vizsgálják, azonban az már kiderült, hogy a be nem jelentett alkalmazottak és az igazolatlan eredetű árukészlet miatt várhatóan 4 és félmillió forint bírságot kell kiszabni. A végrehajtók több mint 50 milliós foglalással zárták az ellenőrzési akciót. A Gazdasági Rádió erről az esetről kérdezte Kis Péter Andrást, a NAV sajtómunkatársát. 

Az online pénztárgépek bekötésével közel felére csökkent a szabálysértések száma - mondta el Kis Péter András, aki szerint, míg tavaly a számla- és nyugtaellenőrzések során minden ötödik esetben tapasztaltak valamilyen hibát, ez idén már csak minden 9. ellenőrzésnél fordul elő.

Mivel nyugta nem adása esetén a bírság mértéke meghaladhatja az egymillió forintot is, így egyre több kereskedő dönt úgy, hogy inkább nem kockáztat - tette hozzá Kis Péter András.

Áder András interjúját itt hallgathatja meg: