Az együttes Budapest patinás palotáiban ad koncerteket 2017-2018-ban, egyúttal megismerteti a közönséggel az épületek történetét, érdekességeit. A Stefánia Palota és a Károlyi Palota után a sorozat harmadik állomásának, egyben a sorozat záróeseményének helyszíne a Festetics Palota, ahol az épület miliőjének megfelelő műsorral várják az érdeklődőket. A koncertmester Bánfalvi Béla Liszt-díjas hegedűművész. Műsorvezető Zelinka Tamás.

 

A műsoron elhangzik:

Haydn: Quintetto concertant

Haydn: Serenade

Mozart: B-dúr Divertimento

Mozart: c-moll Adagio és Fuga

Mozart: F-dúr Divertimento

Haydn: Esz-dúr szimfónia

 

 

A Magyar Kamarazenekar tagjai a hazai komolyzene jeles képviselői. Az együttes alapítója, vezetője és hangversenymestere Bánfalvi Béla Liszt-díjas hegedűművész. A zenekar világhírű magyar és külföldi szólistákkal dolgozik együtt, többek között a Kossuth-díjas Baráti Kristóffal, a moszkvai Paganini versenyen győztes, virtuóz hegedűművésszel, a Kossuth-díjas Bogányi Gergely zongoraművésszel, vagy Mischa Maisky világhírű csellóművésszel.

A Magyar Kamarazenekart itthon és nemzetközi téren nagy elismerés övezi. A magyar és külföldi rangos fesztiválok, koncerttermek – többek között a Zeneakadémia – rendszeres fellépője. Repertoárjában fellelhető a klasszikus zene- és operairodalom jelentős része, ugyanakkor egyéb zenei műfajokban is otthonosan mozog. A Zenekar kiemelt célja a magyar vonós hagyományok ápolása valamint a magyar zenekultúra megismertetése itthon és külföldön egyaránt.

Bánfalvi Béla hegedűművész évek óta nagy sikerrel irányítja az együttest. A zenekarvezető az Állami Hangversenyzenekar és a Budapesti Vonósok koncertmestere volt. Együtteseivel bejárta a világot, közel ötven lemeze jelent meg. Munkásságáért többek között Liszt-díjjal, Bartók-Pásztory-díjjal és a Magyar Köztársaság Arany Érdemkeresztjével tüntették ki.

Jegyek kaphatók a Jegy.hu jegyiroda hálózatában: országszerte a jegyirodákban és az interneten 2990 Ft-os egységáron. www.jegy.hu