Közleményükben azt írják, hogy a világméretű koronavírus-járvány miatt most mindennél fontosabbnak tartják az összefogást és keresik a művészeti életben is egymás támogatásának leghatékonyabb formáit.

A Szabad Tér Színház 2020-as nyári évadának szervezése közben mi nem hagyhatják figyelmen kívül a gyökeresen megváltozott élethelyzetet és a kulturális élet ellehetetlenülését. Azt is íjrák, hogy tisztában vannak vele, hogy számos előadóművész került egzisztenciálisan is nehéz helyzetbe az előadások elmaradásával. Reménykednek viszont abban, hogy legkésőbb a nyár végére újra indulhat a kulturális élet a fővárosban, és szeretnének lehetőséget nyújtani minél több előadóművésznek azzal, hogy fellépési helyet biztosítanak számukra.

Ennek szellemében a Városmajori Szabadtéri Színpadon gálaestet szerveznek, amelynek lehetséges időpontját a helyzet alakulásától függően július 11-re, vagy ha a járványügyi helyzet úgy kívánja, augusztus 16-ra tervezik. Az előadás(ok) teljes bevételét a fellépő művészek között osztják szét. A gálaestre profi előadók jelentkezését várják prózai, zenés- vagy bármilyen más előadóművészeti produkcióval, fellépőként maximum öt-, többszereplős jelenet esetén legfeljebb nyolcperces, a legszélesebb műfaji skálán mozgó műsorszámmal.

Az est időtartama korlátozott, de online felületeiken minden műsorszámot elérhetővé tesznek majd, illetve igény és lehetőség szerint további estek megtartását is szeretnék felvállalni.

A jelentkezéseket (műsor címe, szerző, időtartam, előadók száma, neve, elérhetősége) április 30-ig az alábbi címre várják: produkcio@szabadter.hu.