A jó hideg sör nagyon jól tud esni a nyári kánikulában. Ha a habzó nedűnek saját története és egyedi karaktere van, akkor nemcsak a testünket frissíti fel, de a lelkünket is megsimogatja. A különleges sör kóstolója ráadásul maga is különlegesnek érezheti magát, hiszen olyat iszik, amit csak nagyon kevesen ízlelhetnek.

Ezért is igyekeznek a Sörfeszt Eger szervezői a hazai gyártású APA-k, IPA-k és egyéb főzetek legszélesebb választékát felvonultatni rendezvényükön, természetesen a hozzájuk passzoló sörkorcsolyákkal.

A sajátos eljárással készült, különleges ízvilágú sörök forradalmából kár lenne kimaradni.

A fesztivált hatodik alkalommal rendezik meg, bizonyítva, hogy a történelmi borvidéken a sör is főszerepet kaphat egy rendezvényen. A téma mellett a helyszín is extra, hiszen az Agria Park Díszkertjében máskor nem lehet piknikezni, most azonban nyugodtan üldögélhetünk a babzsákokon vagy a sörpadoknál.

A koncertek délutánonként kezdődnek, estefelé dj-k is beszállnak a hangulat fokozásába. Jöhetnek a gyerekek is, mert a színpadot úgy helyezik el, hogy a műsorok alatt zavartalanul tombolhassanak a játszótéren.

ÉLJE ÁT!

• Élvezze az Egri Termálfürdő kavicsos aljú medencéjében a kövek közül feltörő radonos gyógyvíz erejét! A csúszdákkal csábító strandon a gyerekek sem fognak unatkozni.

• Hosszabbítsa meg a városi biciklizést az Eger-patak mentén Felsőtárkányig, a kis hegyi falu harapnivaló levegővel, bájos tóval csábít.

• Húzzon meleg ruhát és ismerje meg Eger titkos történelmét a „Város a város alatt”séta keretében az elfeledett gigantikus pincerendszerben!

3 hely, amit látni kell a környéken

Egri Érseki Palota Turisztikai Látogatóközpont: Bepillantást nyújt a püspökök hétköznapjaiba, megnézhetjük a könyvtárukat, kincstárukat, dolgozószobájukat.

Varázstorony: Gyereket és felnőttet egyaránt elbűvöl a fizika és a csillagászat rejtelmeit bemutató múzeum. Misztikus sötétkamra, Csillagászati Múzeum, Planetárium, Varázsterem, kilátó várnak felfedezésre.

Egri Road Beatles Múzeum: Kelet-Közép-Európa egyetlen Beatles-gyűjteménye, ahol 2000 tárgyi emlék mellett filmrészletek, interjúk, koncertfelvételek mesélnek a kultikus zenekarról.

Infó: agriapark.huvisiteger.com

A cikk a Magyar Turisztika Szövetség Alapítvány Ízes Magyarország című kiadványában jelent meg. A kiadvány főtámogatója: