A Fonyódi Nyár programsorozat részeként megrendezett Hal és Petyek Napok a Fürdő utcában várja a halgasztronómia és a könnyűzene rajongóit. A vendégek számtalan balatoni halétel közül válogathatnak, és megkóstolhatják a névadó petyeket is, ami nem más, mint egy különleges fonyódi halleves.

Az étel Farkas József titkos receptúrája alapján háromféle halból készül, a mester 1952 óta főzi így a petyeket.

Amúgy a hagyományos balatoni halászléről azt mondják, akkor lesz a legjobb, ha a halaknak kicsivel több mint harmada ponty, harmada ragadozó, lehetőleg fogas vagy süllő, de lehet csuka, harcsa vagy kecsege is, és végül jöhetnek az apró halak kevesebb mint egyharmad arányban.

Mindkét nap 18 órától koncertek, majd Balaton-parti retróbuli szórakoztatja a látogatókat, a fellépők között ott lesz Szőke András, Csordás Tibi és Regina is.

3 hely, amit látni kell a környéken

Sipos-hegyi kilátó: Erdei út vezet a kilátóba, ahonnan lenyűgöző kép tárul elénk; tiszta időben a Balaton-parton egyedül innen láthatjuk a tó egészét Keszthelytől Keneséig.

 

Fácánosi palánkvár: Az országban egyedülálló, kettős várárokkal erősített középkori palánkvár, amely a 16. században hosszú ideig ellenállt a törökök ostromának – ma a gyerekek kedvelt játszóhelye.

 

Romantikus sétahajózás: Naplemente közeledtével szálljon hajóra a fonyódi kikötőben, és csodálja meg, ahogy a lebukó nap aranyhidat fest a víztükörre!

Infó: fonyodinyar.com

A cikk a Magyar Turisztika Szövetség Alapítvány Ízes Magyarország című kiadványában jelent meg. A kiadvány főtámogatója: