A helyszín ugyanaz, vagyis az árnyas Balaton-parti platánsoron felállított borutca a szabadtéri színpaddal, de az itt felvonuló borházak a szűkebb helyi tradíciót képviselik boraikkal.

A móló melletti sétányon a finom borok mellé ínycsiklandó pecsenyéket kínálnak, és kézműves kirakodóvásár is színesíti az eseményt. A gyerekeknek minden nap a Varázshangok Családi Játszóház kínál játékokat és kézműves foglalkozást.

Mindhárom napon borbál zárja az estét más-más zenekarok közreműködésével.

A rendezvény is rövidebb egy picivel, mint a júliusi Borfesztivál, viszont a három nap alatt igazi zenei csemegéket élvezhet a közönség. Pénteken fellép a Swing á la Django trió, majd a Gesarol, szombaton a bluesé a főszerep, a Grunting Pigsakusztikus blues duót Eb Davis világhírű fekete soul-blues énekes koncertje követi, vasárnap pedig a Roy és Ádám trió játszik.

3 hely, amit látni kell a környéken

Szépkilátó: Páratlan kilátás a Tapolcai medence tanúhegyeire és a Szigligeti-öbölre. Több túraútvonal is indul innen a Balatongyörök feletti erdőkbe és a Becehegyre.

Kneipp Élménysétány: A Kneipp-módszer elemeire épülő györöki sétányon vizes és száraz taposón járhatunk, majd a gyógynövényszigetek között megpihenhetünk a meditációs padokon.

Csodabogyós Barlang: Felejthetetlen földalatti kalandtúra Balatonedericsen, már 10 éves kortól. Barlangászoverallba öltözve, védősisakkal, mert néhol csak négykézláb vagy éppen hason csúszva lehet haladni.

Infó: balatongyorok.hu

A cikk a Magyar Turisztika Szövetség Alapítvány Ízes Magyarország című kiadványában jelent meg. A kiadvány főtámogatója: