A konferencia (www.at-hu.hu/konferencia) célja, hogy a magyar vállalkozók, cégek megismerkedjenek egy új és egyedülálló lehetőséggel, amit a kereskedelmi képviselet nyújt Megbízóinak. Az előadók évek óta Ausztriában élő és az osztrák gazdaságban dolgozó vállalkozók, akik testközelből adnak információkat a legjobb lehetőségekről.

A német nyelvterületre való üzleti belépés nem egy könnyű feladat. A jelenlegi drasztikus munkaerőhiány és az ezzel járó csillagászati költségek miatt rendkívüli könnyebbséget jelent egy magyar vállalkozónak, ha egy ausztriai szakértő gárdára bízza az osztrák piaci terjeszkedést.

Rengeteg magyar vállalkozó menne ki Ausztriába, hogy megtapasztalhassa az ottani üzleti biztonságot, kiszámítható vállalkozói életet, a valódi piaci környezetet. A konferencián felszólaló előadók segítenek abban, hogy hogyan lehet csatlakozni ehhez az üzleti közösséghez. Legyen szó akár első piacra lépésről, akár bővítésről, egyéni vállalkozásról vagy vállalatról. Az érdeklődők áttekintést kapnak a kereskedelem folyamatairól, hogyan tudnak ügyfelekhez jutni a magyar vállalkozások, milyen módon tudják exportálni termékeiket, szolgáltatásaikat Ausztriába. Megismerhetik a képviselet munkáját, az export szerződéskötésig történő menedzselést.

Ha már elindult az export és profitot termel a magyar vállalkozónak, érdemes elgondolkodni a cégalapításon is. A magyar vállalkozók számára a kereskedelem mellett a másik legvonzóbb üzleti lehetőség, hogy tulajdont, vagy tulajdonrészt szerezzen egy osztrák cégben.

Ne csak olcsó munkavállalónak menjen dolgozni a magyar külföldre, hanem ha már megy, akkor vállalkozzon is Ausztriában. A konferenciára ellátogatók hallhatnak egy teljesen új lehetőségről, ami arról szól, hogy a különböző praxisok átvételével a magyar személyek hogyan teremthetnek stabil egzisztenciát családjuknak. Ezekben a szegmensekben csekély konkurenciával, monopol helyzetbe is kerülő vállalkozóként bontakozhatnak ki.

Magyarországon ismeretlen folyamat az akár 30-50 éve működő családi cégek átvétele Ausztriában. Itt nagyságrendekkel kisebb a kockázat, hiszen valósan működő vállalkozást tud átvenni a jellemzően osztrák és nyugdíjhoz közeledő tulajdonostól. A néhány fős vállalkozásoktól akár a több száz főt foglalkoztató vállalatokig terjed a skála. Stabil meglévő ügyfélkörrel, évek óta profittal üzemelő, a piac széles iparágát átfogó cégekkel lehet Ausztria gazdaságában tovább működni és fejlődni.

Jelentkezzen a konferencia@trendfm.hu e-mail címen, vagy a Trend FM Facebook oldalán, és belépőjegyét további 15 százalékos kedvezménnyel tudja megvásárolni!

Velük találkozhatnak a konferencián:

Géczi Csaba az Osztrák-Magyar Kereskedelmi Képviselet alapítója. Az osztrák partnerekkel foglalkozó szakértői csapatot menedzseli Ausztriában. A szervezés nagymestere, aki évekkel ezelőtt Magyarországon 15 évig az egyik vezető konferenciaszervező cég tulajdonosa volt.

„Amikor az Ön kiváló szakmai munkája találkozik a mi elhivatottságunkkal: Az eredmény lenyűgöző.”

Bordács József az Osztrák-Magyar Kereskedelmi Képviselet alapítója. A magyarországi partnerekkel foglalkozó team vezetője, aki évek óta a magyar cégeknek, vállalkozásoknak ad útmutatást az osztrák piacra való belépéshez, bővítéshez. Tizenöt évig az értékesítésben adott támogatást a magyar vállalkozóknak több iparágban is.

„Az örömteli várakozástól a felejthetetlen szolgáltatás élményig. Szinonimája mindannak, amit Megbízóink látnak, tapasztalnak és éreznek.”

Hartmann Tihamér az osztrák Építész Kamara tagja. Magyar-osztrák építész, aki egyedüli magyar építészként, teljes körű tervezési jogosultsággal rendelkezik Ausztriában. Elsősorban magyar honfitársainak segít szakértő építészként Ausztriában ingatlanbefektetéseiket sikerre vinni.

„Én folyamatosan mások álmát valósítom meg úgy, hogy közben saját sikereimet érem el.”

János Zsolt MAS, nemzetközi piaci elemző, pénzügyi szakértő, közgazdász, előadó. Tanácsadó cégek tulajdonosa Ausztriában és Magyarországon (AL&E Consulting, JT&P Consulting, PFS Partners). Közvetítő szócső a pénzügyi iparág komplex témái és más szakterületek képviselői között. Az európai pénzügyi szolgáltatási piac aktív szereplője és alakítója. Nemzeti- és nemzetközi pénzügyi szolgáltatói szervezetek tagja, közülük az egyik legfontosabb a FECIF – Pénzügyi Tanácsadók és Közvetítők Európai Szövetsége tanács tagja (Magyarországi képviselő) HFPA (Magyarországon tervezett leányszervezet) alapítója. Korábban az AWD/Swiss Life Select CEE Igazgatótanácsának tagja.

Parajdi István az Osztrák-Magyar Kereskedelmi Képviselet alapítója. Ő az ausztriai magyar ingatlanos. Évtizedes osztrák vállalkozóként százas nagyságrendben értékesített nagy értékű ingatlanokat, főként magyar vállalkozóknak. A tizenkilenc éves internetes BIT-Hungary Kft. tulajdonosa. A Sikervitamin üzleti klub alapítója, több Mastermind csoport vezetője és mentora.

„Ausztriai cégtulajdonossá válni egy magyar vállalkozónak: Trabantból átülni egy Teslába.”

ÖTCSILLAGOS ÉLETMINŐSÉG – EZT NYÚJTJA AUSZTRIA ÖNNEK ÉS VÁLLALKOZÁSÁNAK

www.at-hu.hu/konferencia