Minimálisan erősödött a héten a Forint

361,36-os szinten kezdte a hetet a Forint, péntek délelőtt 357,94-en áll az euróval szemben a magyar fizetőeszköz. Az árfolyam egész héten ingadozott, kedden 359,14-en, szerdán 360,19-en, míg csütörtökön 356,77-en zárta a napot.

A dollárral szemben 312,73-on nyitotta a hetet a magyar fizetőeszköz. Péntek reggel 314,91-en pihen az árfolyam.

Folyamatosan erősödött az EUR az USD-vel szemben. Hétfőn 1,134-es szinttel állt az euró az dollárral szemben, ami folyamatos erősödéssel 1,115-re korrigálódott péntek délelőttre.

Itt az MNB első „valódi” kamatemelése idén!

Idén még nem emelt az egyhetes irányadó kamaton az MNB, ez csütörtökön változott, hiszen az eddigi 4% után 4,3 százalékos kamat mellett hirdette meg egyhetes betéti tenderét. Persze ez csak akkor lesz effektív szigorítás, ha délután minden ajánlatot elfogadnak a tenderen, de az eddigi gyakorlat alapján ebben nem lehet kétségünk.

A lépés egyben azt is jelenti, hogy csökken a különbség az irányadó kamat és az alapkamat között, hiszen utóbbit kedden 50 bázisponttal emelte meg a Monetáris Tanács. A jegybank akkor a kamatdöntést követően jelezte, hogy az első félévben összeérhet a két kamatszint és újra az alapkamat lehet irányadó.

EUR/HUF árfolyam változása ezen a héten

USD/HUF árfolyam változása ezen a héten