Fürjes Balázs

A budai Szent János kórház bővítését és felújítását ígéri Fürjes Balázs, a kiemelt budapesti fejlesztésekért és nemzetközi sporteseményekért felelős kormánybiztos. A Budán induló fideszes képviselőjelölt azt is javasolja, hogy az egykori Kútvölgyi Kórház épületében jöjjön létre teljes ellátást nyújtó járóbeteg-szakrendelő és egynapos sebészet. A második kerületben működő Kapás utcai szakrendelő felújítását is napirendre venné, akadálymentes liftet, új röntgeneket, ultrahangkészülékeket, ambuláns műtőt és egyéb, korszerű eszközök beszerzését ígéri.

Egészségügyhöz köthető indítványai között szerepel, hogy tudósok és járványügyi szakemberek véleményét meghallgatva vezessék be a kötelező védőoltást Magyarországon, legalább bizonyos foglalkozásokban.

Fürjes Balázs egyúttal kezdeményezi, hogy a budai oldalon további zöldterületet ne lehessen beépíteni, a városmajori park pedig újuljon meg. Belenyúlna a parkolási rendszerbe is: a kerületi önkormányzatok szabadon dönthetnének arról, hogy a legzsúfoltabb lakóövezetekben este 6 és reggel 8 között a helyek legalább egyharmadán a helyben lakók parkolhassanak ingyenesen.

A fideszes képviselőjelölt gazdasági javaslatai között adó- és járulékcsökkentés szerepel, a vagyonadót nem támogatja.

Kép: Fürjes Balázs Facebook