Egy 2016-os tanulmány szerint azok, akik szinte mindig az utolsó pillanatig várnak valamivel, nagyobb stresszt, depressziót, szorongást és fáradtságot tapasztalnak a mindennapok során.

A végeláthatatlan shopping, fogyókúra, mérlegre állás - csak néhány azok közül a dolgok közül, amelyet mi nők szeretünk elnapolni. Ezt használjuk ugyanis stratégiaként, hogy a felsorolt dolgokkal asszociált negatív érzéseket elkerüljük, mint például a frusztráció, a szorongás, a depresszió. De ennek a pillanatnyi hangulati javulásnak ára van a jövőnkre nézve. Szóval ideje letenni a rágcsálnivalókat, és ragadjunk tollat és papírt!

Mérlegre állás

A fürdőszoba eldugott sarkában lapul az egyik legfenyegetőbb gépezet: a mindenható mérleg. Sokunk számára az erre való fellépés gondolata izzasztóbb, mint egy fél órás tekerés a szobabiciklin. Viszont, ha néhány alapvető irányelvet követünk, akkor igenis egészséges kapcsolatot ápolhatunk vele. Először is válasszunk egy napot, lehetőleg a hét elején, hogy megmérjük a testsúlyunkat - nem pedig minden székletürítés vagy késő esti pizzázás után.

Továbbá használjuk a meglévő ruhadarabjainkat az elérni kívánt céljaink meghatározásában. Ha a kedvenc farmerunkat, ami eddig kényelmes volt, már nem tudjuk begombolni, akkor az azt jelzi, hogy bizony felszaladt egy kis felesleg, amit ideje leadni. Használjuk inkább a nadrágunkat motivációként, hogy visszatérjünk a kívánt testsúlyunkhoz!

Folyamatos shoppingolás

Az köztudott tény, hogy mi nők szeretünk vásárolni - legyen az egy új ruha a Abutik Női Ruha Webáruházból vagy valamilyen kiegészítő. Azzal viszont sokan nem vagyunk tisztában, hogy a vásárlás szeretete mikortól számít károsnak.

“Még ezt a felsőt megveszem, és utána a ruhaboltok és webáruházak környékére sem megyek.”

Bizonyára sokunk számára ismerős ez a kijelentés, de legtöbbször nem igazán sikerül betartani, aminek a legkevésbé a pénztárcánk örül. Bár némely szempontból valóban előnyös lehet visszafogni a kiadásainkat, azért nem kell feltétlenül teljesen elvágnunk magunkat a vásárlástól. Próbáljuk meg helyette, hogy minden hónap végén a fizetésünk meghatározott részét félretesszük, és abból néhanapján valami olyan holmit vásárolunk, aminek tényleg örülhetünk!

Diéta

Ha a diétázást tettük meg fogadalomként, akkor jobb, ha konstatáljuk, hogy ez garantáltan nem fog működni, mivel a fogyókúra önmagában egy hibás koncepció.

Bár legtöbbünk ennek ellenére ugyanúgy belevág, mivel a gyors siker igazán kecsegtetően hangzik, a kúra végén legtöbbször sajnos azt tapasztaljuk, hogy a kínkeservesen leadott kilók ugyanolyan gyorsan, vagy még gyorsabban másznak vissza ránk, mint ahogy búcsút vettünk tőlük!

Van így is elég bajunk, nem kell még önsanyargatással is tetézni! Helyette inkább koncentráljuk arra, hogy az életmódunkat egészségesebbé tegyük a tartós eredmények érdekében.