Nincs rádióadás sem arról, hogy a Viking és a Hableány kapitánya egyáltalán felvette a kapcsolatot a tragikussá vált előzési manőver közben, amely végül több ember halálához vezetett. Tóth Mihállyal, a Panorama Deck hajózási társaság szóvivőjével Szűcs Péter beszélgetett.

Eközben a Terrorelhárítási Központ főigazgatója, Hajdu János sajtótájékoztatón ismertette, hogy egy daru hiányzik a Dunába süllyedt hajó kiemeléséhez. A legnagyobb magyar úszódarura, a Clark Ádámra várnak a hatóságok, ez kell majd ahhoz, hogy a múlt héten katasztrófát szenvedett Hableányt kiemeljék a Duna mélyéről. A magas vízállás miatt azonban a daru egyelőre nem tudja megközelíteni a helyszínt. Az eszköz egyébként 200 tonna súlyig képes emelni, az elsüllyedt Hableány pedig 50 tonnát nyom. Még nem tudni, hogy a holttesteket a hajóval együtt hozzák-e felszínre, sőt, egyelőre a kiemelés időpontja is bizonytalan. A magyar búvárok már egy dél-koreai katonai búvárcsapattal együttműködve próbálják feltérképezni a roncs helyszínét.

Újabb holttestre bukkantak

Harta térségében találtak egy holttestet a rendőrök – erősítette meg a 24.hu-nak az ORFK szóvivője. Az azonosítás jelenleg is tart, de még az sem biztos, hogy a múlt heti tragédia egyik eltűnt áldozatát találták meg. Gál Kristóf viszont határozottan cáfolta azokat a korábbi sajtóértesüléseket, amelyek szerint hétvégén több holttest is előkerült a Duna Ercsi alatti szakaszán.