Az április 21-i első rész arra fókuszál, hogy a munkaerőhiánnyal küszködő ágazatok milyen módon tudják az előnyükre fordítani a folyamatoptimalizálási és mérési módszerekkel feltárt irodai veszteségeket.

A Qualysoft informatikai szakértője, Kővári Zoltán szerint drámai mértékű a hazai munkaerőhiány, mindennapos gyakorlat, hogy a cégek egymástól csalják el a szakembereket. Lehetséges megoldásnak tartja a professzionális munkaerő keresést, a nyugdíjasok reaktiválását és a szakmai gyakorlattal nem rendelkező fiatalok mielőbbi munkába állítását.

A belső tartalékok feltárását Mészáros Zsolt, a MOTIMENT Kft. ügyvezetője, folyamatoptimalizálási szakember helyezi előtérbe, hozzátéve, hogy a mérésekkel visszanyerhető hatékonyság a gyártási folyamatban, jó esetben 5-10 százaléknyi, az irodai területen viszont akár 20 százalék is lehet. A mérésektől eleinte mindenki nagyon fél, de gyakori, hogy olyan problémákat is feltárnak vele, ami ellen az alkalmazottak maguk is már évek óta küzdöttek.

A humánerőt nemcsak megszerezni, megtartani is kell, ebben kulcsfontosságú a folyamatos képzés. Ezt már Pinczés Róbert vallja, aki gyakorlati probléma megoldási szakértőként dolgozik a LEGO-nál. Szerinte ugyanakkor azzal is tisztában kell lenni, hogy a munkavállalóknál adottság a problémamegoldó képesség és az alkalmazkodási készség, ezek legfeljebb árnyalhatók, minden más fejleszthető.

Legalább ilyen fontos az együttműködés, nemcsak cégen belül, hanem ipari parkok, régiók és a különféle szektorok között. Addig is, amíg megtalálják ennek a hatékony módját, maradjon a mérés.

Milyen legyen a jövő mindezeknek megfelelő munkavállalója? – erről szól az április 28-i második rész, amiben a témát a Magyar Telekom, a MOTIMENT és a Centaer Consulting szakértői vitatják meg.

A teljes adás itt hallgatható meg: