1. 00:00

  Trend Night Bukovszky Józseffel

  A Trend FM különleges zenei válogatása minden nap, este hét és reggel hat óra között. Benne - a teljesség igénye nélkül - jazz, lounge, chill out, soul, blues, folk és világzene, úgy, ahogy máshol még nem hallotta!

 2. 06:35

  Reggeli Monitor Szűcs Péterrel

  Újabb lépést tett a tőzsdén jegyzett Konzum Nyrt., hogy Magyarország legnagyobb szállásadó vállalatává nője ki magát: a Hunguest Hotels Zrt korábbi megszerzése után a Balatontourist csoport és négy jelentősebb balatoni ingatlan megvásárlását jelentették be – a hírt a tőzsdei cég elnök-vezérigazgatója, Jászai Gellért kommentálja. Ötödével nőtt a Waberer’s negyedéves árbevétele éves bázison- közölte a vállalat gyorsjelentésében. Főként a lengyel Link fuvarozási cég konszolidációja dobta meg a negyedik negyedéves számokat. Idén februárban 1,9 százalékkal voltak magasabbak az árak, mint egy évvel korábban. Ilyen alacsony inflációt utoljára 2016 decemberében mértek. Háromszoros vendégforgalmat hoz a most következő hosszúhétvége egy átlagos márciusi hétvégéhez képest a Szallas.hu adatai szerint. 49 ország 570 sportolója áll rajthoz a pénteken kezdődő Pjongcsangi téli paralimpián. A rendezvény nem nagy üzlet, de ez nem is a pénzről szól – mondja a sportközgazdász. Nem nyúlt a kamathoz az Európai Központi Bank, de már nem ígérik az eszközvásárlási program bővítését. Dilemmában vannak – mondja az elemző. Ezek mellett a legfrissebb piaci trendekkel az OTP elemzője készül. A műsorvezető Szűcs Péter.

  Belehallgatás:
 3. 11:05

  Soul History

  Délelőtt 11.00 - 13.00-ig a SOUL History 2.évadának mai Plus fejezetében Rota Francesco vendége Turbók János - Turbina a ’70-es chr(39)80-as évek legendás koncerthelyszíne, a KEK, azaz a Kertészti Egyetem Klubja és az egyetlen 41 éve működő kultusz, az Agárdi Popstrand megálmodója, két kezével építője - szépítője. Turbina az ifjúsági szórakoztatás úttörője olyan programokkal, mint az első hazai DISCO, Breake Dance, vagy Görkori táncversenyek, Aerobik színpadok, Popnyelv Klub és az 1000 ember egyszerre Karaokezó estek, melyekről addig nem hallottak idehaza. A műsor kuriózuma, hogy Francesco teljes egészében átadta a műsor dalainak szerkesztését. A múlt heti SOUL History VOLT Lokál zenés Talk Show különkiadás beharangozó és Fülöp Zoltán fesztiváltörténeti kalauz pedig az alábbi linken hallgatható vissza: https://www.mixcloud.com/Rota_Francesco/soul-history-plus-19adás-20180209-kegyeleti-emlékműsor-bolba-lajos-tiszteletére/ Tartsanak velünk!

 4. 13:00

  Monitor

  Belehallgatás:
 5. 13:35
 6. 14:35
 7. 15:05

  Mozgásban Varjú Frigyessel

  A jövő elkezdődött, immár végérvényesen és rendszerszinten az autóipari átmenet hajtásláncává vált a hibridhajtás, miután a genfi autószalonon bemutatták az első kocsit, amely többféle hibridmotorral is megrendelhető lesz. A vadonatúj Toyota Auris, azon túl, hogy a világ legnagyobb darabszámban készülő hibrid autójaként az utolsó csavarig megújult és megszépült, mindjárt egy átlagos és egy erősebb környezetbarát motort is kapott. De hogy ne legyen kétség az új időszámítás kezdetében, a Toyota európai elnök-vezérigazgatója ünnepélyesen bejelentette: a világ egyik legnagyobb autógyártója idén beszünteti a dízelautók forgalmazását Európában. Az autótörténeti pillanatról és a jövőről Varga Zsombort, a Toyota magyarországi kommunikációs igazgatóját kérdeztük. A genfi szalonon az is egyértelművé vált, hogy a Toyota presztizsmárkája, a Lexus is rákapcsolt a fejlesztésre és nem kevésbé meglepő módon úgymond lefelé, a fiatalabb korosztály felé nyitott. A prémium hibridgyártó elsőként a világpiacra valósággal berobbant Toyota C-HR nyomdokain lépdelve Genfben leleplezte a hasonméretű és fiatalos szabadidőautó, az UX sorozat első darabját. Az eseményről László Richárddal, a Toyota magyarországi országigazgatójával a genfi autószalonon beszélgettünk. Ha nem is hozott áttörést az autóipari technológiaváltásban az idei genfi autószalon, a kiállított járművek sora egyértelművé tette a folyamat visszafordíthatatlanságát. Bár láthatóan nem lassult a benzines és dízelautók fejlesztési lendülete a világban, a hibridhajtás és lassanként az elektromos hajtás térhódítása általánosnak tekinthető a kiállított modellek nagy száma alapján. Genfben jól érzékelhetően két markáns járműfejlesztési irányzat megerősödésének lehettünk szemtanúi. A világ két vezető gyártója két, ma többnyire párhuzamos, de idővel vélhetően összetartó csapásirányt követve vonultatta fel a ma és a közeljövő újdonságait. A Toyota hibridrendszere már annyira kiforrott, hogy nem csak valamennyi modellbe beépítik, de immár többféle hajtásláncként is megrendelhető az autóban. A Volkswagen-csoport viszont az elektromobilitás felé nyitott teljes mértékben és forradalmasította a hagyományos személyautóépítést. A VW elektromos járművei mindenben eltérnek az eddigi vonaltól és egy év múlva már megkezdődi a sorozatgyártásuk. Papp László műszaki szakértőnnek elemezzük a genfi szalon üzenetét.

  Belehallgatás:
 8. 16:05
 9. 16:35
 10. 17:10
 11. 18:05

  A Nap Vendége

  Balla Ákos ingatlanszakértő, a Balla Ingatlan vezetője. A riporter Lakatos László.

  Belehallgatás:
 12. 19:05

  Trend Night Bukovszky Józseffel

  A Trend FM különleges zenei válogatása minden nap, este hét és reggel hat óra között. Benne - a teljesség igénye nélkül - jazz, lounge, chill out, soul, blues, folk és világzene, úgy, ahogy máshol még nem hallotta!

Trend Night Bukovszky Józseffel

A Trend FM különleges zenei válogatása minden nap, este hét és reggel hat óra között. Benne - a teljesség igénye nélkül - jazz, lounge, chill out, soul, blues, folk és világzene, úgy, ahogy máshol még nem hallotta!

2018-06-22 00:00:00

Reggeli Monitor Nagy Károllyal

Csak jelentős hatékonyságjavítás mellett tarható hosszútávon a keresetek dinamikus emelkedése – reagált a KSH adataira az Erste Bank elemzője. A statisztikai hivatal szerint áprilisban 12,6 százalékkal magasabbak voltak a bruttó átlagkeresetek, mint egy évvel korábban. Márciusban még ennél 1,3 százalékkal kisebb ütemet mértek. Átmenetileg már idén, de tartósan csak a jövő év közepén éri el az infláció a jegybanki 3 százalékos célt – mondta az inflációs jelentés ismertetésekor az MNB igazgatója. Balatoni András szerint a mostani árindex emelkedés az olaj drágulásának köszönhető. A belső fogyasztás, és a beruházások azonban középtávon is felfelé húzzák az inflációt. Kivetette importvámjait az Európai Unió az Egyesült Államokkal szemben. Az unió kereskedelmi biztosa, Cecilia Malmström már korábban jelezte, hogy az amerikai acél-és alumínium vámokra 25 százalékos importvámokkal fognak válaszolni. Az intézkedés összesen 2,8 milliárd eurónyi termékre vonatkozik, például narancslére, mezőgazdasági termékekre, vas-és acélárukra, vagy motorkerékpárokra. Az MTA Világgazdasági Intézetének professzora szerint a vámháború akkor éleződhet ki igazán, ha Donald Trump az európai autókat is vámokkal sújtja. Szigorúbb szabályok jönnek októbertől a lakáshitel piacon. Az egyik legfontosabb változás, hogy a fix törlesztő részletet kevesebb, mint öt évre garantáló lakáshiteleknél a törlesztő részlet nem lehet majd magasabb a havi nettófizetés 25százalékánál. Négyszáz ezer forintos havi nettó fizetésnél pedig harminc százalék lesz a korlát. A változásokkal a jegybank a biztonságos, fogyasztóbarát minősítésű lakáshitelek felé kívánja terelni a fogyasztókat- mondta el a BankRáció.hu hitel szakértője. A lakáshitelekre vonatkozó szigorúbb feltételek miatt sokan előrehozhatják a lakásvásárlást- mondta el az ingatlan.com vezető gazdasági elemzője rádiónknak. Balogh László szerint az új szabályok az ingatlanárak további drágulására hatással lehet. Várja Önöket a műsorvezető, Nagy Károly!

2018-06-22 06:35:00

Soul History

Délelőtt 11.00 - 13.00-ig a SOUL History 3.évadának mai fejezetében Francesco vendége Zsótér Zoltán lemezgyűjtő, Soul szívű gasztronómus, Aki pályafutása során minden exkluzív étteremben, bárban, kávézóban, ahol megfordult, ezt a műfajt igyekezett tálalni a finomságok mellé. A mai adásba sem érkezik felkészületlenül, a 12 forgatandó bakelitből 1 kivételével mindet Neki köszönhetjük! Izgalmas életút tehát, melyben a vendéglátás és a Soul zene útja összeforr. A múlt heti „Vissza az alapkövekhez…” jeligéjű epizód pedig az alábbi linken hallgatható vissza: https://www.mixcloud.com/Rota_Francesco/soul-history-3évad-7epizód-106adás-20180615-vissza-az-alapvető-célkitűzésekhez/ Tartsanak velünk!

2018-06-22 11:05:00

Monitor

2018-06-22 13:00:00

Mozgásban Varjú Frigyessel

2018-06-22 15:05:00

Prémium Kategória Túrós-Bense Leventével

Nagyjából hatvan befektetési lehetőséget vizsgál fokozattan jelenleg a Nemzeti Tőzsdefejlesztési Alap kezelője, első sorban hagyományosnak tekinthető ágazatokban. A tervek szerint idén 2-2,5 milliárd forintot helyeznek ki négy, az Xtendre tartó társaságba, de egy elsődleges kibocsátás is körvonalazódik. Csuhaj V. Imrével, a tőzsdefejlesztéi alapot kezelő Széchenyi Tőkealap-kezelő Zrt. elnök-vezérigazgatójával Túrós-Bense Levente beszélget pénteken a 17 órai hírek után a Prémium Kategóriában.

2018-06-22 17:10:00

A Nap Vendége

Mayer Kornél, a Roto Elzett Termék- és marketingvezetője. A riporter Lakatos László.

2018-06-22 18:05:00

Trend Night Bukovszky Józseffel

A Trend FM különleges zenei válogatása minden nap, este hét és reggel hat óra között. Benne - a teljesség igénye nélkül - jazz, lounge, chill out, soul, blues, folk és világzene, úgy, ahogy máshol még nem hallotta!

2018-06-22 19:05:00

 • Emelhetnek a kvótákon az OPEC országok

  Ma kezdődött a Kőolaj-exportáló Országok Szövetségének ülése Bécsben. Az OPEC tanácskozáson vélhetően a kitermelés növelés mellett döntenek, ugyanakkor Venezuela és Irán érdekei miatt csak egy enyhébb emelés jöhet.

A hét kérdése

Hogy érzed magad? mmm

Friss hírek

Közösségi oldal