A hivatalosan jemeni húszi-síita lázadók által elkövetett dróntámadás alaposan megdobta a kőolaj világpiaci árát, azóta korrekciót láthatunk a piacokon. A hazai kőolajellátást sem érinti lényegében a szaúdi incidens.

Az arany piacán már egyáltalán nem okozott ez jelentős mozgást, hétfőn egy százalékos pluszban nyitott a nemesfém unciánkénti árfolyama a pénteki záróértékhez képest. Az Aranypiac Kft. ügyvezető igazgatója szerint az arany és a fő devizapárok piacán látott higgadt reakció arra utal, hogy a befektetők nem számítanak egy újabb Öböl-háborúra, hiába vett fel harcias retorikát a dróntámadás hátterében Iránt sejtő Donald Trump.

A nemesfém most az 1500 dolláros szint közelében várja az esti Fed-kamatdöntő ülést, az árfolyam pedig kilövésre készen áll, amennyiben a várakozásoknak megfelelően tényleg kamatot vág az amerikai jegybank szerepét betöltő intézet. Most egyébként az arany árfolyama négy százalékkal marad el a két héttel ezelőtt látott, többéves csúcsnak számító 1560 dolláros jegyzéstől

A teljes beszélgetést az arany elmúlt héten látott mozgásáról illetve a nemesfém kilátásairól itt hallgathatják meg. A riporter Nagy Károly.