A digitalizáció számos iparágat átalakít, és ebből a folyamatból természetesen az ingatlanpiac sem maradhat ki. Néhány évvel ezelőtt jelent meg egy új trend: a proptech, amely a property (ingatlan) és a technology kifejezések keresztezéséből született.

A trend leginkább olyan megoldások megjelenését és elterjedését jelenti, amelyek új, technológiailag innovatív termékeket vagy üzleti modelleket kínálnak az ingatlanpiacok számára, természetesen a fogyasztói attitűd változásainak fényében – olvasható az Invitech blogján.

Kezdjük az alapoknál

Ahogy egy iroda elképzelhetetlen áram és víz nélkül, ugyanúgy nem tudnánk ma már elképzelni belső hálózat, internet, adatbiztonság vagy éppen kommunikációs szolgáltatások nélkül. A cégek technológiai téren is kényelmet várnak el, hogy a digitális infrastruktúra a háttérben láthatatlanul támogassa a hatékony és zökkenőmentes munkavégzést.

Mit érdemes átgondolni, amikor üzemeltetőként vagy bérlőként szolgáltató partnert választunk? Biztos, hogy szükség lesz:

  • stabilan és gyorsan működő, szélessávú internetkapcsolatra,
  • vezetékes (IP) telefonszolgáltatásra,
  • az irodai működés virtuális kiterjesztésére a felhőbe,
  • biztonsági szolgáltatásokra, mint például tűzfal, végpontvédelem vagy spamszűrés.

Az alapvető elvárások mellett a szolgáltatások integráltsága, összetettsége is rengeteget nyom a latba, amikor a cég működésének hatékonyságáról vagy éppen a felhasználói élményről van szó, melyet a vállalati ügyfelek és a munkatársak egyaránt igénybe vesznek.

Az internetalapú telefonálás és a felhőalapú alkalmazások együttműködése ma már alapvető elvárás egy modern irodai környezetben. Ráadásul a digitális infrastruktúra gyors és stabil működésére nemcsak a napi üzletmenet érdekében van szükség, hanem azért is, mert az alkalmazottak is egyre több, az életüket megkönnyítő szolgáltatást várnak el a munkahelyüktől.

Így lehet profibb a virtuális csapatmunka

Jó példa erre az Invitech megoldása, amely integrálta saját digitális, telefonos szolgáltatásait, vezetékes és mobilhívási lehetőségeit a Microsoft csapatmunkát támogató Teams alkalmazásával.

Ennek köszönhetően a kollégák a chatelésen, fájlok megosztásán és közös szerkesztésén, a közös naptár- és jegyzethasználaton kívül modern alközponti funkciókat érhetnek el. Továbbá audio- és videóhívásokat indíthatnak, illetve fogadhatnak PC-n, tableten, okostelefonon és modern, digitális vezetékes készüléken – közvetlenül a Teams alkalmazásból. Ez egyaránt hasznos lehet mind egy irodaház bérlői, mind az üzemeltetői számára. További részleteket itt olvashat.