A bankszektor gyenge teljesítménye a tegnapi napon tovább folytatódott, a Bank of America 2,1 százalékot, míg a J.P. Morgan 1,1 százalékot csökkent. Az ázsiai piacokon a negatív hangulat erősebb a reggeli kereskedés folyamán. A Nikkei 1,3 százalékos, a Hang Seng index 0,3 százalékos mínusz, a Shanghai Composite pedig 0,1 százalékos plusz környékén mozog. Számos ázsiai autógyártót érint negatívan a mexikói árukra kivetett vám, mivel a közép-amerikai országot gyártási bázisként használták az amerikai exportra szánt járművek készítése során. A Nissan árfolyama 4,2 százalékot, a Toyota-é 2,2 százalékot, a Kia-é pedig több mint 3 százalékot esett. A határidős indexek alapján az európai tőzsdék negatív tartományban nyithatnak.

Bírságot kaphat a Commerzbank

Németország pénzügyi felügyelete, a BaFin egy korábbi ügyben indított vizsgálatot a bank ellen, a vád szerint későn informálták a piacot stratégiájuk módosításáról – számolt be a Handelsblatt német üzleti lap. Az eset a 2016 szeptemberében nyilvánosságra hozott Commerzbank 4.0 stratégiához kötődik, amely 9600 fős leépítéssel járt. A cikk szerint a Commerzbank a jogsértést megelőző év árbevételének a 2 százalékáig terjedő bírságot is kaphat, amely 195 millió eurót jelentene. 2017-ben a Deutsche Bank hasonló okból kifolyólag kapott 550 ezer eurós bírságot. A Commerzbank és a BaFin egyelőre nem kommentálta a hírt.

Emelkedő veszélyeket lát a Pimco a vállalati kötvénypiacon

Az idén az amerikai vállalati kötvények 6,6 százalékos erősödésen vannak túl,2003 óta a legerősebb év idáig. Ezt azonban több befektető is jó kiszállási lehetőségnek ítélte meg, az elmúlt héten jelentős kiáramlás volt megfigyelhető az amerikai befektetési kategóriába sorolt vállalati kötvényalapokból. Az elmúlt időszak rekord alacsony kamatkörnyezete és erős kockázati étvággyal jellemzett befektetői hangulata jelentősen rontotta a vállalati kötvények minőségét a Pimco szerint. A magas hozamot biztosító alacsonyabb hitelbesorolással rendelkező kötvények kibocsátóinak eladósodottsága a nettó profit nyolcszorosára emelkedett átlagosan, míg a szabályozók 6 alatti értéket tartanak prudensnek. A befektetési kategóriába sorolt kötvények állománya 5400 milliárd dollárra nőtt a 2009-es 2200 milliárdos értékről, és ezen belül a legrosszabb minőségű BBB-s papírok mennyisége emelkedett.

Várt feletti növekedésről számolt be a Wizz Air, ma reggel közzétett gyorsjelentésében

Teljes üzleti évében elért nettó profit 291 millió euróra, 6,6 százalékkal nőtt meghaladva a piaci konszenzus által várt 285,2 millió eurót. Árbevétel soron a várakozásoknak megfelelő eredmény született, ami 19 százalékos növekedést jelent éves alapon. A 2019/2020-as üzleti évre 320 és 350 millió eurós nettó profitot vár a menedzsment, ami akár 20 százalékos éves növekedést is jelenthet.