A társaság csaknem két milliárd forint értékű IT szerződést kötött, a megrendelés speciális és innovatív informatikai valamint információbiztonsági fejlesztésekről szól. A menedzsment várakozásai szerint a fejlesztési munkálatok egyes részei 2020-ban járnak le, ugyanakkor ezeknek a fejlesztéseknek több mint fele még az idei évben elkészül. Érdekesség, hogy az OTT-One tavaly 1,7 milliárd forintos árbevételt realizált, a mostani keretszerződés értéke ennél magasabb, egészen pontosan 1, 935 milliárd forint.

A tőzsdei társaság menedzsmentje emellett arról is határozott, hogy a megnövekedett piaci és befektetői érdeklődésre való tekintettel a vállalat 5 millió darab új részvényt bocsát ki a Budapesti Értéktőzsdén.

A vállalat az ebből befolyó forrásból jövőbeni növekedési terveit kívánja finanszírozni, emellett pedig eleget tehetnek a BÉT Prémium kategóriába jutás eddig még nem teljesített feltételének, amennyiben a tranzakció során minimum 100 millió forint összegben jegyeznek részvényt a befektetők.

A bejelentés hatására az OTT-ONE részvényei több mint 15 százalékkal ralliznak ma a Budapesti Értéktőzsdén.