Az MKB Fintechlab harmadik évében a bank specialistáiból és vezetőiből álló szakértői gárda négy országból köztük Nagy-Britanniából, Észtországból, Finnországból a kilenc legtehetségesebb startupot választotta ki, köztük van a 2018-as év leginnovatívabb finn fintech startupjának választott cég is. A 12 hetes program célja, hogy a résztvevő startupok jelentős mértékű, gyors szakmai fejlődést érjenek el, és a legjobb fintech fejlesztések gyakorlati alkalmazásával új együttműködéseket alakítsanak ki az MKB Pénzügyi Csoporttal és partnereivel. A kiválasztott startupok megoldásai között van újszerű fizetési megoldás, szabályozói megfelelést segítő szoftver és blockchain-alapú bankkártya is.

Az MKB Fintechlab inkubációs programja 12 hetes, intenzív vállalkozásfejlesztési program, amelynek során a Fintechlab specialistái, neves banki és iparági mentorok segítik a startupokat üzleti és szervezeti modelljük, valamint értékesítési stratégiájuk gyors fejlesztésében. A program különlegessége, hogy a résztvevők akár 50 millió Ft tőkebefektetést is kaphatnak, fejlesztéseiket az MKB Bank új digitális rendszereire alapozva, a bankkal közösen vezethetik a piacra.

Pereczes János, MKB Fintechlab ügyvezetője azt mondta, hogy az MKB Fintechlab már három éve „kapu” az MKB Bank és a nemzetközi fintech világ között. Ezen a kapun keresztül épülnek be a fintech innovációk az MKB Pénzügyi Csoport szolgáltatásaiba, ezek egyre erősebb kapcsokat és innovációkat jelentenek az ügyfelek és az MKB Bank kapcsolatában. Pereczes János azt mondta, hogy öröm és elismerés számukra, ahogy évről évre egyre több és szélesebb körből érkező innováció létrejöttét tudják támogatni, majd ezt követően a gyakorlatba is átültetni. Az MKB Fintechlab ügyvezetője szerint a legjobb úton haladnak, hogy rövid időn belül Budapestet nemzetközi fintech központként is jegyezzék.