A szabad tűzön készült ételek ínycsiklandó illata garantáltan útba igazítja a fesztiválra érkező látogatókat a fürdőjével sokakat vonzó településen. Műértő gonddal bepácolt hússzeletek, beirdalt szalonnák, házi kolbászok pirulnak majd az izzó faszénnel felhevített tárcsákon, a húsokból kisült szaftban megsül a krumpli, füstös ízűvé párolódnak a zöldségek. A zamatos egytálételek szintén rotyogva kelletik majd magukat, jól megférve a bográcsokban készülő finomságokkal.

Az eseményre az ország minden tájáról érkező főzőcsapatok teljesítményét szakmai zsűri értékeli.

A szaftos húsokat zamatos, bükkaljai borokkal öblíthetjük le a Cserépi úti pincesoron, ahol este zenés pincetúrát szerveznek. A jó hangulatot hagyományőrző együttesek garantálják táncházzal, kirakodóvásárral, népi játszóházzal.

3 hely, amit látni kell a környéken

Matyó Múzeum, Mezőkövesd: Matyóföld fővárosában elmesélik, milyenek voltak a matyók ünnepei és hétköznapjai, megcsodálhatók a pompás viseletek, és a parasztház hagyományos berendezését is elénk tárják.

 

Meseút, Noszvaj: A meseterápiás tanösvény 10 meseházzal, 7 próbatétellel és játékos feladatokkal az év minden szakában izgalmas családi program. A mesehősök nyomában a falu legszebb pontjait járhatjuk be, kezdőpont a Harmónia Kávézó.

 

Minaret, Eger: Az egykori Oszmán Birodalom legészakibb európai emléke, 97 lépcsőfok megtétele után csodás kilátás lesz a jutalmunk.

Infó: bogacs.huegertersege.hu

A cikk a Magyar Turisztika Szövetség Alapítvány Ízes Magyarország című kiadványában jelent meg. A kiadvány főtámogatója: