Hedonista ünnepeink rangsorában a Márton-nap előkelő helyen szerepel, hiszen ki ne szeretné a nagy evészettel és ivászattal járó ünnepeket?

Hogy vendégeik kedvében járjanak, Siófokon november közepén a libás ételeké lesz a főszerep: a tavaly debütált Libadalom napjai alatt a Fő téren és környékén tradicionális libasült, libás meleg ételek és hideg finomságok (tepertő, szalámi) kóstolhatók. A környékről és távolabbi vidékekről is érkeznek majd borászok, hogy a látogatók koccintani tudjanak az újborral.

A didergőket illatos forralt borokkal melegítik fel, de sörösök, kürtős kalácsosok, rétesesek, cukorkások sem hiányoznak a vásári árusok közül.

A környékbeli zenekarok mellett esténként igazi nagyágyúk (Kovács Áron és a Starmachine, Charlie, Odett) szórakoztatják a közönséget a díszkivilágításba öltöztetett téren.

3 hely, amit látni kell a környéken

Galerius Fürdő, Siófok: Igazi többgenerációs fürdő. Míg a felnőttek a gyógyvízben melegszenek vagy a szaunában lazítanak, a gyerekek gondtalanul csúszdázhatnak és pancsolhatnak az élménymedencében.

Zenepavilon, Siófok: A Millennium Parkban található pavilonban, Kálmán Imre szobra mellett, applikáció segítségével a zeneszerző édes-szomorú melódiáit hallgathatjuk.

József Attila Emlékház, Balatonszárszó: Az interaktív, érzelmekre ható kiállítás szívszorító közelségbe hozza a költő tragikus sorsát, verseit színészóriásaink tolmácsolják hangfelvételről.

Információ: hellosiofok.hu

A cikk a Magyar Turisztika Szövetség Alapítvány Ízes Magyarország című kiadványában jelent meg. A kiadvány főtámogatója: